Amok objasnio razliku između LG Wrbg OLED-a i novog Samsung QD-OLED-a

Znači LG je još uvijek nedodirljiv u industriji?

Žena me tjera za novi stan naći dobar televizor, ima li smisla uzimati ovaj Hisense U8?

Jučer ga vidio uživo u Elipsu, izgleda mi slika poprilično dobro na njemu, a vidim da podržava HDR s peak brightnessom 1000 te ima podršku za HDMI 2.1 i 120 Hz refresh rate.

Cijena je vrlo razumljiva za 65 inča naspram konkurencije, s time da me Kinezi sve vise oduševljavaju s omjerom cijene i kvalitete (imam npr. Xiaomi monitor s kojim sam prezadovoljan)

U biti trebam što bolji panel i što veću dijagonalu, OS mi je manje bitan jer koristim Apple TV. Nije mi bed platiti više od ovog gore, samo ofkors nedam cifre tipa 20 soma koliko koštaju oni 8K primjerci.

JoelDrake

Jebeno.

Čekam za C2 i mislim da ću na zimu iskrvarit iz novčanika za 65-icu.

Deadwalker Imam Hisense 65u7qf i mogu ti reći da sam zadovoljan istim (pogotovo HDR-om, barem tamo gdje je dobro odrađen), makar mi je za igranje i dalje draži monitor. Podrška je solidna, evo nedavno stigao update koji je čini mi se dodatno poboljšao prijelaz kod brze izmjene kadrova. U8 je stepenicu iznad, pa mislim da može samo bolje. Makar na tvom mjestu, ako već daješ više novca, ja bih se radije rastegnuo do 65 LG C1. Ili čekaj akciju, i mom su bili prošle godine nabili cijenu u Elipsu od oko 10000, pa je akcijska (realna) bila 5500. Elipso je zajeban po pitanju cijena obično nisu povoljniji od bilo koga kad imaju one regularne.

Po Hisense se isplati potegnuti do Slovenije. Imaju bogatiju ponudu. Baci oko.

Deadwalker

Taj televizor što je u Elipso nije jednak seriji 8 što je pravljen za Američko tržišče.. Tako, da taj Hisense nije nešto posebno i za takve pare ima boljih televizora. Kao prvo ti ima IPS panel, nema HDMI 2.1, nema najbolji prikaz boja ( Delta E odstupanje) , loš kontrast, loše lokalno zatemnenje, izražen DSE itd.. Taj Hisense ima jedino veoma dobro osvetljenje panela ali još to ne skroz čitav panel. I sama obrada slike nije na nivoju ostalih priznanih proizvođača. Taj Hisense je veoma dobar samo za svetlije prostore, dok za mračne nije nikakav.. I uglavnom svi Hisense televizori 2021 su lošiji napram modelima 2020.

Miro s obzirom da ima razumijevanje materije, jedino kaj može je reć da je Sony najbolji u klasi. 😆

Miro

Pa šta sad gledamo kod televizora Hardwer, Softwer samo elektroniku itd.. Što se tiče same elektronike je najbolji Panasonic, i poslije idu ostali Sony, Philips, Samsung, Lg. Pa poslije ostali drugi brendovi. A što se tiče sam kvalitet slike, zvuka same izrade televizora zavisi od modela do modela. Ako idemo redom recimo što se tiče panela zavisi koji panel je unutra određenog televizora, uglavnom ionako svi upotrebljavaju panele proizvođača BOE, AUO, Innolux i Lg-ja što se tiče OLED panela, a ove godine i Samsunga. Što se tiče same kvalitete slikovnih procesora sta tu najbolja Philips i Sony. Tako, da je teško reči koji televizor je najbolji u određenoj klasi, jer svaki ima svoje pluseve i minuse.. Ali uvijek se nekako gleda koji ima najviše pluseva i najmanje mnusa.

weky super mi je kako na linku imaju slike dva različita TV-a, da netko ne obrati pozornost kad slaže web.

Tuhy je birao slike.

weky Počasti sebe i ženu za novi stan.

Uz takav TV i soundbar mu ni ne treba žena.

weky uz tu dijagonalu, već bi i 8K imalo smisla 😃
        Ovo definitivno ide na uži izbor, teško ću dobiti kod drugih takvu dijagonalu za te novce. Tnx na preporuci <3

Još samo dočekati selidbu, nadam se da ću sve preostale papire riješiti kroz mjesec dana pa da i tu priču privedem kraju.

Evo ga. Vincent ima nekaj za reć.
        Meni je ovo za sad očekivano. Samsung manipulira bojama kao što je radio i ranije. Nekima će to pasati. U biti, mnogima, kao što vidimo po raznim recenzijama.

Meni je po tom pitanju najdraži Sony. Oni nikad ne manipuliraju bojama jer su jednostavno... loši.

Zasad favorit za moj sljedeći tv.

Normalno da ću pogledat još hrpu videa usporedbi sa drugim tv-ima, al baš me vuče.
        Kad ga dobim u dućan za izlog, isprobat će se i plejka i filmovi na hardu i Netflix.

Super. Meni podržava bez problema znači.

4mal tek je krenulo. Sve će se to naknadno dodavati. Da sad opet ne potežem priču kako se većina konzola koristi na TV-ima (što i sam preferiram).

4mal
          Zato što ti monitori ne podržavaju HDMI 2.1 VRR

Većina monitora da bi koristila freesync ili popularno VRR što marketinški naziv za televizore, se mora spajati preko diplayporta što ima svaka grafa...a nema konzola jer nemaju ni televizori. Nisam pogledao listu ali pretpostavljam da od tuda nekompatibilnosti. Prek HDMI ulaza monitori imaju ograničene freesync funkcije...makar sigurno da ima i iznimaka.

13 dana kasnije

Pozdrav,
          Planirao sam kupiti C1 jer je oko 7000kn sto mi je budet taman ali to je 55 velicina. Udaljenost od tva mi je 3m, mozda neka alternativa ili netko da ima 55 na toj udaljenosti? Hvala

Basic411 ako misliš na alternativu tog ranga kvalitete za tu cijenu - alternative nema. Ako ti je bitna veličina ekrana, imaš 70-75" TV-a za tu cijenu no njihova kvaliteta slike se ne može usporediti s C1. S obzirom da imaš ograničen budžet, vidi što ti je bitnije - veličina zaslona ili kvaliteta slike.

Inače, do prije pol godine sam gledao 55" TV s cca 3m udaljenosti i bilo je OK...do trenutka dok nisam prešao na 65".

Basic411 ja sam udaljen 3m od tva i imam 55 velicinu, manje vise je ok za ugodan gejming, ali kad dodje do sitnijih detalja tipa invertory, background neke igre i sl, pozalim sto nisam uzeo 65 jer je ogromna razlika izmedju ta 2, pogotovo kad pricamo o ukupnom dozivljaju, ne "udjes" u svijet kako treba, tako da, zadovoljan sam, ali ne u potpunosti, za gledanje filmova je odlican, ali za gejming, manje vise s te udaljenosti.

Picek
              Pa nisam mislio da bude kvaliteta slika u tom rangu, cisto neka prekoporuka za 65 tv do 7000kn..

Basic411

Ovdje imaš nekoiko modela. Sada zavisi kakve sadržaje češ najviše gledat, i u kakvom prostoru svetlijem/tamnijem..? Dal, če se gledat direktno ili sa kuteva. Kakvi operativni sustav tražiš itd.. Treba nekoliko informacija, da se može odabrat televizor koji če biti nekako najbolji za određene uvjete.

https://pevex.hr/tv-led-philips-65pus8556-12-uhd-dvb-t2-s2-android-ambilight-3-354529.html
                https://www.sancta-domenica.hr/televizori/led-tv/tv-65-philips-65pus8506-android-ambilight.html
                https://www.nabava.net/televizori/samsung-qe65q70a-televizor-cijena-65-165-cm-led-qled-ultra-hd-162730901
                https://www.nabava.net/televizori/sony-kd-65x81-televizor-cijena-65-165-cm-led-ultra-hd-142031741
                https://www.nabava.net/televizori/tcl-65c728-televizor-cijena-65-165-cm-qled-ultra-hd-160609781

Trebam neki tv ukupne širine do 115cm (120cm je širina okvira u knaufu). Znači dijagonala nebitna, samo da bude širina tu negdje oko 115cm. Također ništa fensi jer je za roditelje koji gledaju običnu televiziju i nikakav OLED, QLED ili slično im ništa ne znači.

Basic411
                  Kupi ti C1 od 55" dzabe i 65" neki LED ako ima dosta lošiju sliku!