Taj stari je imao groblje od bežične kartice tako da je bolja zapravo nuznost za normalnu funkcionalnost konzole.
Nexus
"Realno tko gleda?" je ok arugment ako na taj manjak gledaš iz perspektive proizvođača konzole koji je 4k blu-ray player označio kao "prihvatljiv nedostatak" konzole. Što iz neke ruke vjerojatno jest. Iz moje perspektive, jbg, cura i ja volimo si pogledati film na optičkom mediju pa kada ću jednog dana kupiti 4K televizor, najbolje da ću još dodatno ići trošiti novce na poseban i vjerojatno skup 4k blu-ray player. Ako je MS sposoban ugurati taj player u $299 vrijednu konzolu, jbg, očito se može i to je konkurentna prednost na kojoj je Sony očito štedio da si pojačaju profitnu maržu za koju me boli neka stvar.
Što se tiče optičkog izlaza, brijem da dobar dio vlasnika 1080p televizora ima nekakve bolje zvučnike za isti (u krugu prijatelja nekolicina ih recimo ima). Da, tim potezom si ih natjerao da kupe PS4 Pro (što je iz financijske perspektive Sonyja dobra odluka), no također je realno da mnogima isti vjerojatno i ne treba pa će morati samo bezveze iskeširati više love samo da imaju pristojan zvuk. Ili će kupiti konzolu, neće ni znati da nema i onda će biti razočarani kada neće naći optički izlaz.
Tak da ono, nije ovo ništa tragedija, no ostavlja dojam da Sony iz cijele ove generacije izvlači zadnji $. Isto kako su majstori pojačali ponudu PLUS igara nakon što su digli cijenu mjesečne i 3-mjesečne pretplata koju vjerojatno ljudi najčešće kupuju :)
Sve su to relativno ok poslovne odluke koje bi na njihovom mjestu vjerojatno isto napravio, no kao krajnji korisnik, nisam baš oduševljen njima.