Prethodni model je trebao imati sufiks Ti. Ali ok, tko zna što traži, neće biti odveć zbunjen.

Ti verzije ne dolaze sa vise VRAMa i chipova od obicnih modela, vec samo kao tvornicki OC. Ovo nije tvornicki OC, ovo je bas drugaciji model od verzije sa 6GB VRAMa.

Čuj, ja sam sjećam ranijih vremena i situacije kada sam imao Gainwardov Geforce 3 koji je tada dolazio s nestandardnih 128 MB, dok su na tržitu češće bile kartice s 64 MB (isti model Ti 200, ali standard za GF3 je bio 64 MB). To što su u novije vrijeme odlučili mijenjati praksu i što proizvođači imaju manju slobodu izbora je do Nvidije. Od Titanium nomenklature nisu odustali, pa možda stigne i  1060 Ti s vremenom.

Definitivno, ali taktovi su isti, to je ono sto najvise stvara konfuziju. Ok, Ti verzije mogu imati pokoji vise texture unit, vise ROPa, mozda i vise VRAMa u nekim rijetkim izvedbama, ali prvenstveno su taktovi ono sto ih cini mocnijima (memorijski i gpu). Ovo su prakticki dvije identicne grafe taktovima, ali ova slabija ima manje VRAMa i nesto manje elemenata na ploci. Cudna situacija i naziv..

E jebga ATI. I kako sad, da opravdam investiciju u RX480. A bas se nagovaram za Sapphire RX 480 NITRO+ OC 4GB GDDR5.

Al jbt, $200 dolara u americi, kod nas su već trgovci počeli stavljati cijene od 2600kn.

Lol za 2600kn ima GTX 1060 6GB