Sada je u potpunosti pokriveno tržište srednje klase.
Nvidia iznenadila tržište novim modelom GTX 1060
Prethodni model je trebao imati sufiks Ti. Ali ok, tko zna što traži, neće biti odveć zbunjen.
Ti verzije ne dolaze sa vise VRAMa i chipova od obicnih modela, vec samo kao tvornicki OC. Ovo nije tvornicki OC, ovo je bas drugaciji model od verzije sa 6GB VRAMa.
Čuj, ja sam sjećam ranijih vremena i situacije kada sam imao Gainwardov Geforce 3 koji je tada dolazio s nestandardnih 128 MB, dok su na tržitu češće bile kartice s 64 MB (isti model Ti 200, ali standard za GF3 je bio 64 MB). To što su u novije vrijeme odlučili mijenjati praksu i što proizvođači imaju manju slobodu izbora je do Nvidije. Od Titanium nomenklature nisu odustali, pa možda stigne i 1060 Ti s vremenom.
Definitivno, ali taktovi su isti, to je ono sto najvise stvara konfuziju. Ok, Ti verzije mogu imati pokoji vise texture unit, vise ROPa, mozda i vise VRAMa u nekim rijetkim izvedbama, ali prvenstveno su taktovi ono sto ih cini mocnijima (memorijski i gpu). Ovo su prakticki dvije identicne grafe taktovima, ali ova slabija ima manje VRAMa i nesto manje elemenata na ploci. Cudna situacija i naziv..
E jebga ATI. I kako sad, da opravdam investiciju u RX480. A bas se nagovaram za Sapphire RX 480 NITRO+ OC 4GB GDDR5.
Al jbt, $200 dolara u americi, kod nas su već trgovci počeli stavljati cijene od 2600kn.
Lol za 2600kn ima GTX 1060 6GB