Ne kažem, da li sam piratizovao igre kao klinac? Jesam, mislim tko nije u ovom regionu... Ali sad kad radim, kad sam stekao afinitet prema igrama kao klinac, imam mogućnosti da potpomognem dobre igre, da platim i da se osjećam dobro za kupljen proizvod. Kvragu, stvarno je sramota ako čovjek radi, a mora sve i jednu igru piratizovati. Pa ja sam kupio Batman Arkahm City i Middle Earth Shadow of Mordor za samo 5 eura. Koliko je samo onaj fantastični Capcomov humble bundle vrijedio, 180$, a mogli ste platiti neku siću? Ako je to puno, onda bolje da zanemarite igre, imate vi i prioritetnije stvari u životu. Ali ne pod cijenu nasillnih DRM-ova i limitiranja mene kao konzumenta i odlučujući šta ću ja uraditi sa svojom plaćenom igrom. Kao što si rekao, CDPR su idealan developer/publisher. I koliko je ono bilo prodanih primjeraka? 10 miliona? Očigledno im se otvorena politika u korist kupca, a ne publishera opet isplatila.
Da se samo nadovežem na svoj prošli post, općenito vlada mišljenje ako se ljudima da neograničen pristup svemu i sa 0% regulacije, da će ljudi to iskoristiti u svoju prednost.
Naravno da hoće.
-Oni će podržavati igru decenijama nakon što i sami developeri prestanu postojati.
-Poboljšaće grafičke kvalitete i sami ispraviti bugove iznad bilo čega što je originalna verzija nudila.
-Dodaće čitave liste novih modova i featuresa i dozvoliti vam igranje vaše omiljene igre na novom hardveru, novom OS-u, na novim gamepadima daleko duže od bilo koje konzole.
-I čak ponekad će vam dobri modderi otključati igru koju su developeri zaključali na 30fps u 60fps.
I to sve bez kupovine remastera. Stvarno gadno i teško iskorištavanje.
Sorry everybody na rantu, nekad se fakat razočaram kakva sve sranja publisherima prolaze i mi ih gutamo.