EDIT: Vidim da englske stranice pišu samo da je WiiU verzija potvrđena, a neki njemački i španjolski spominju i PS4 i X1. Sad ne znam što...
Jučer sam i ja prvotnoi pomislio da jesamo za Wii U, al je pisalo i za PS4 i X1. Barem na više Nintendo portala otkud sam i vidio vijest. Ako bude potrebe za ispravkom, ispravit ću.
sanzo A zašto nebi tu istu PS3 igru igrao na PS4? i zašto nebi ti koji su propustili PS3 igre kupili te PS3 verzije i metnuli u PS4 i igrali? zbog malo apskejlane grafike?
Idealno bi bilo da tako radi, slažem se. Na žalost PS4 nije dovoljno jak da može softwareski emulirat PS3, a prilagodit konzolu da na njoj rade i PS3 igre bi ju sigurno poskupilo. S druge strane ako prilagodiš igru da radi na novoj konzoli imaš dane( mjesece?) dodatnog razvoja kojeg nekako moraš pokrit. Zbog toga mi nije problem dat stotinjak kuna za remaster.
Ni ja ne podržavam nabijanje cijena takvih naslova (Odin Sphere remaster košta 450 kn ), ali nije mi to ništa gore od hrpe dlc-a, season passeva i ostalih gluposti koje danas prodaju. Kupim kad mislm da cijena odgovara dobivenom sadržaju, strpljiv sam i nije mi problem čekat, pogotovo kad imam još 5-6 igara koje nisam ni pokrenuo. Uvijek dođe neki GOTY edition ili veliki popust.
A gle, ima ljudi koji neke igre nikad nisu imali priliku odigrat i to im je prvi put da su ju kupili. Meni je drago da PS3 igre mogu uzet na PS4. Počekam neki veći popust i odigram. Ne prisiljavaju te da kupiš 2 put istu igru ako si ju već odigrao i ne zanima te.
Osobno se ne protivim backwards compatibilityju i remasteriranju, već naplaćivanju istoga. Normalno je da se remaster naplati osobi koja nema originalnu igru, odnosno osobi koja igru kupuje po prvi put. Ali je li u redu da se to naplati i onima koji su tu igru već kupili prije par godina?
Osobno se ne protivim tome da mi vulkanizer ponedjeljak montira ljetne gume na auto, već naplaćivanju istog. Normalno mi je da naplati nove gume nekome ko ih nije imao, odnosno ko ih kupuje prvi put. Ali je li u redu da ih naplati meni koji imam vlastite a on ih samo mora montirat i balansirat?