Prošlo je više od tri tjedna, dojmovi su se slegli, pa mislim da je dobro vrijeme da potegnemo i ovo pitanje. Steta bi bila da se ne pokoljemo oko toga u jednoj nativnoj temi

Koje bi bile top tri igre/hardvera/ili događaja opcenito koji su po vama obilijezelili E3 (i naredno razdoblje)?

Top 3 razocaranja?

Ajde netko od vas prvi, pa cu se i ja ubacit

Krenut ću od razočaranja, bolje završiti pozitivnim

1. Di je Rockstar?! Očekivao sam njihov naslov i to novi Red Dead, no morat ću još čekati... :(

2. Mass Effect: Andromeda. Odličan trailer, ali očekivao sam da će imati konkretni gameplay. Igra je već dulje vrijeme u razvoju, a nismo vidjeli takoreći ništa.

3. EA konferencija, općenito. Živa dosada koju je jedino izvukao BF1 gameplay poslije same konferencije. O cringefestu s Mourinhom da ne govorim.

Ono što ću pamtiti

1. Igre kao što su Days Gone obožavam, kad sam vidio  kako izgleda, odmah sam pomislio na TLoU. Odličan trailer, zanimljiv glavni lik, gameplay se čini jako zabavnim. Još me više privlači jer je open world.

2. God of War me nikad nije privlačio, ali ovaj prikaz me kupio. Atmosfera, borba, voice acting, sve me oduševilo.

3. Vidio sam komadić Kojiminog novog djela i meni je to sasvim dovoljno. Otkad sam prešao MGS serijal prošlo ljeto, i to svaki nastavak gotovo u jednom sjedenju, trebam još Kojiminog pisanja.

Šteta što nismo vidjeli PS4K/Neo. Interesirala bi me i cijena. Uz EA valja izdvojiti i Ubisoft koji... Mislim Eagle Flight... To je oduzelo desetak minuta.

Top tri stvari:

1. God of War - nevjerojatno, onaj trenutak kad je Kratos izašo van iz sjene... OMFG! Isprva sam čak mislio da je u pitanju Horizon, kadli ono ne! Plus skužiš da je stariji. Pa da je drugačiji stil borbe. Pa sve ostale sitnice. Razgovor sa klincem. Odgajanje. Onaj trenutak na kraju kad ga je skoro pogladio, al je odustao. G.E.N.I.J.A.L.N.O.

2. Death Stranding - a Hideo Kojima game - prekrasno. Ništa mi nije jasno. Onak, wtf se događa unutra? Ali apsolutno predobro. Mjuza, atmosfera, vizualni prikaz, nadrealnost, sve.

3. Sony konferencija općenito - nevjerojatno da je MS spomenuo i XB1 slim i Project Scorpio, Sony pak ništa od novog hardvera, a da je svejedno Sonyeva konfa bila daleko bolja. Briljantno i maestralno odrađeno. Od početka do kraja. Bez previše govora, već samo igre, igre, igre, igre... Plus par iznenađenja u vidu spomenutih God of Wara i Death Strandinga, ali i Spidermana, Crasha, Days Gonea... Mljac, mljac! A one prve minute sa orkestrom, marvelous...

Top tri loše...

1. EA konfa - neću ništ pisati o tome...

2. ME: Andromeda - jadan trailer :( U biti, trailer trailera koji će biti na jesen pušten za igru koja će (možda) izaći iduće godine... Ovom sam se u biti najviše veselio (uz nerealno očekivanje TLoU2...), da dobijemo neki kvalitetan gameplay prikaz ili brutalan cinematic trailer.

3. Blentave VR igre - one ptice u Parizu, plus Star Trek koji izgleda bezveze, unatoč genijalnog castingu, mislim...fakat

najbolje:

1. Hideo Kojima i Death Stranding.

Kojima je opet odusevio sa novom idejom i jedva cekam vidjeti sto nam priprema, pogotovo sada kad nema ogranicenja i poptuno novi IP. Cista kreativnost. Opet igra koja je najvise "prodrmala".

2. Sony E3 presica - Sve - od samog pocetka do kraja, GOW4, first party fokus, sama prezentacija i orkestar, bas majstorski odradjeno, cista uzivancija.

3. Battlefield 1 - iako je EA opasno failo, DICE je pokazao pravu stvar sa BF1. Sve mi se svidja i jedva cekam zaigrati sa ekipom. Povratak u WW1 je prava stvar a cini se (EA Play,alphe) da nam spremaju ispoliranu igru od starta, kao i sa SWBF.

najgore:

1. PC Gamer - nula od konferencije. Prejadno i dosadno. Ono kad Xbox i "and windows 10 exclusive" naprave bolju PC konfu od PC Gaming showa. Sve jasno.

2. EA - buduci da im svi studiji rade na SW igrama i nemaju nista za pokazati jer moraju iduce godine izbacit igre kada ce popratit novi main film, jasno je zasto sad uopce nisu bili na samom E3 vec su organizirali svoj EA play. Vec nekoliko godina guraju taj nikakav prikaz "blueprint" i tko sta radi a trebaju pokazat igre kao sa Battlefield 1. Steta da Andromeda nije dobila pravi prikaz i za to ocekujem opet odgodu.

3. Nintendo - Koliko god je nova Zelda super (iako zesce downgrejdana) opet je ocarala i izgleda super, cak i na kanti od WiiU. Ali to je samo jedna igra i Nintendo kao takav gigant ne moze pokazat samo jednu igru (koja je ipak stari IP) i na to fokusirat cijeli E3. Ni rijeci o NX, nema novih igara.. bas slaba godina. N se mora probudit sa NX, bilo PR i konferencije i navalit sa igrama.