Navijačke grupe su tvornice idiota i mašinerije koje privlače i/li stvaraju intelektualne invalide i mediokritete. Većina navijača u taj đir ne ulazi zbog ljubavi prema nogometu i klubu, već zbog opčinjenosti samom grupom. To su redom kukavice i mentalni slabići nesposobni da se pokažu u ikakvom drugom aspektu života pa se okreću tribini i navijanju koje u njihovom slučaju nema nikakve veze s navijanjem, nego isključivo sa samopromocijom i potrebom da si zadovolje ego kroz dizanje na hijerarhiji unutar grupe. U svemu tome podrazumijeva se da pratiš sve trendove i hirove koji dolaze s viših instanci grupe bez kritičkog promišljanja i da ti okolina nameće kako ćeš razmišljati. Na taj način se filtriraju idioti jer oni s karakterom i malo mozga u glavu ne dopuštaju da im jedna takva grupa formira stavove pa se, kad shvate da grupe funkcioniraju kao sekte i da alternativno razmišljanje nije dozvoljeno, maknu i pošalju sve u onu stvar. Zbog toga su svi navijači na isti kalup „ultra desničari“ i radikali bez opozicije, a da je klima kojim slučajem ljevičarska svi bi bili veliki ljevičari.
Grupama uvijek upravljaju kreteni. Za poziciju u hijerarhiji grupe gotovo uvijek (čast iznimkama) ozbiljno zagrizu klošari i probisvijeti koji niti u jednom drugom segmentu života nisu uspješni, pa ne biraju sredstva da se dokopaju moći, što zbog financijskih interesa (sve se vrti oko para), a što zbog ega i činjenice da je to jedina organizacija u kojoj neće biti na dnu i u kojoj će njegov glas nešto vrijediti. Budući da je sistem vrijednosti u grupama iskvaren, navijače se vrednuje po destruktivnosti i uvijek potporu mase za vlast dobiva taj ekstremniji i gluplji dio koji isplivaju na pozicije, jer se, kao što sam već objasnio, u grupama sve cijeni više od inteligencije. I sad je vidljiv taj paradoks, većina ljudi na čelu grupa ne mogu srediti ni svoj privatni život, a uzimaju si za pravo sređivati stanje u nogometu. Navijače tobože jako smeta nepravda, kriminal i stanje u HNS-u, a ne smetaju ih raznorazni kriminalci i dileri u vlastitim redovima. Ne smeta ih nepravda kad se gazi druge navijače u tri put većem broju. Ne smeta ih kršenje zakona kad na svakom gostovanju iznose s pumpi što ih je volja, i ne zanima ih pravda što će djelatnici te pumpe vjerojatno to sve morat platit od svojih ionako malenih plaća. Teško licemjerstvo.
Postavlja se pitanje po čemu su ti navijači bez morala, te bez mozga i muda da se zauzmu za svoje stavove uopće kompetentni za voditi borbu protiv HNS-a. Koji je njima cilj te borbe? Većinu navijača boli ona stvar za nogomet i HNS. Navijačke grupe su same sebi svrha, pri čemu je klub i odlazak na utakmice samo paravan da oni mogu isfuravat svoj đir, glumiti bandu i natjecati s drugim navijačkim skupinama u navijanju, bakljadama, porukama i koreografijama. Budući da nijedna grupa nije kompaktna cjelina zbog previše sukoba oko privatnih interesa i kroničnog nedostatka ljubavi prema nogometu koji bi u normalnim okolnostima trebao biti svrha njihovog postojanja, navijači uvijek traže vanjskog neprijatelja i cilj koji ih drži na okupu da se sve ne raspadne. Svi znamo da su Mamić i ekipa smradovi, al boli navijače briga za to, većina je protiv HNS-a zato što je to trend. Budući da motivi te „borbe“ nisu iskreni, a grupama upravljaju kreteni bez mozga, do sada se u toj borbi zbog samih navijača nije postiglo apsolutno ništa. Svaki put, ali svaki put kad su počeli dobivat potporu javnosti oni su napravili neko sranje čime su navukli osudu javnosti na sebe. Sad zbog svojih osobnih pogrešaka i debilnih poteza u prošlosti, čime su samo učvrstili položaj Mamiću, Šukeru i ekipi, oni idu rušit kult reprezentacije jer je to navodno jedini način da se nešto promjeni. Da grupama ne upravljaju kreteni već odavno bi se ujedinili oko višeg cilja na višoj razini i kad bi javnost vidjela da se solidarizirali shvatili bi težinu problema i stvari bi krenule na bolje, a ne svaki put u kritičnom trenutku pridobivanja javnosti napraviti generalno sranje.
Ne pišem sve ovo iz čiste ogorčenosti prema ekipi koja je bacala baklje nego zato što iz prve ruke znam kako taj sistem funkcionira, koji su njihovi motivi i kakav je stereotip tih ljudi. 9 godina, sve dok mi nije došlo iz dupeta u glavu, sam bio u aktivan u tom svijetu. Imam 120 gostovanja po Hr i Europi, mnogo bakljadi, dignutih koreografija i mnogo sukoba s drugim navijačima u guzici. Prošao sam kroz sito i rešeto i osjetio policijsku represiju na svojoj koži i sve ovo govorim potpuno objektivno. Na starom GP-u smo ja, Tuhy , theMarko, buz i ekipa puno puta raspravljali o tome i ja sam opravdavao mnoge stvari jer sam bio idiot opčinjen sektaškim načinom razmišljanja. Danas kad više nisam mulac od 17 godina i kad sam malo stariji i malo pametniji mogu reći da je navijačima ta borba protiv HNS-a samo đir pri kojem na osobnoj razini skupljaju poene. Ekipa koja je bacala baklje to nije radila iz svetih ideala nego zbog sebičnih interesa – statusa i pozicije na hijerarhiji u vlastitoj grupi. Da su stvarno htjeli i da su bili pametni, mogli su odavno pridobiti javnost, a da su pridobili javnost ta situacija bi se, koliko god država bila trula, počela ozbiljnije rješavati s viših razina zbog političkih poena.