Kako to da je hajp za ovu igru prilično slab?
Poslano s mobilnog telefona S7
Ne izgleda kao RE, ne igra se kao RE i dosta ljudi ne planira nabavljat VR za sad.
Ja smatram da će ovaj RE7 biti odličan, iako sam u početku imao sumnje. Čak bih rekao i da Rezi "lome" na trilogije (ne po priči, već po gameplayu), da ne bi izgubili svježinu u serijalu.
- RE1-RE3 - fixed camera, solo survival horor
- RE4-RE6 - behind the back kamera (opet, uvode snažan zaokret naspram starih dijelova, jer je Capcom osjetio stagnaciju serijala) četvorka ubila atmosferom i svježinom, dok su nažalost kasniji dijelovi posrnuli i doživjeli snažan backlash od hardcore fanova zbog coop-a
- RE7-RE? - first person kamera (opet, uvode nešto "novo"), vraćaju se hororu (što realno nije bilo od četvorke (uključujući Revelatione)) i izbacuju coop, što je poprilično bitno kad dizajnirate horor igru
Dalje, očigledno je da nam daju na kapaljku nove informacije, ali ako ste pročitali neke stvari koje su sami izjavili (a neke i "leakane" stvari), znali bi da će se i stari likovi pojaviti, kao i da neće ovo biti jedan Outlast, već da ćete raspolagati opet raznim asortimanom oružja. Ali možda će biti u deset puta manjoj količini nego u zadnja tri dijela, kao onda nekad kad ste svaki metak morali čuvati? Opet, to me više podsjeća na "nostalgične" dijelove.
Dakle, može se primjetiti pattern očigledno. Na kraju krajeva, smatram da podliaze svim ukusima, RE7 će ponuditi nešto novo, dok će RE2 Remake pretpostavljam biti tu da zadovolji stare fanove.
Win-win.
Ne kažem, ja obožavam stare dijelove (RE1-3, Remake, Zero, Code Veronica...) iz jednostavnog razloga što sam odrastao na njima i što ih najbolje "poznajem".
Da li bih želio da kad sam vidio RE7 trailer svjedočio bombastičnim naslovima poput "Shinji Mikami se vraća!!... fixed camera!... Jill Valentine!... prerendirane pozadine..."? Naravno da bih vrištao od sreće. Aali, nažalost, to su bajke.
Ali zašto ne dati im priliku da pokušaju nešto novo. Pa bolje i ovo nego da su nastavili sa RE6 filozofijom.
edit.
Btw. onaj posljednji trailer mi je ulio nadu, pa tko se nije sjetio Mr. X-a iz RE2 kad je onaj "zombi" probio zid? Pa kad onaj lik hoda prema vama obavijen vatrom? Meni je to pure Rezi old school scena.