Treći post zaredom no šta je tu je. Prešao sam još prošli tjedan al sam čekao da netko nešto napiše.
Prešao sam Resi VII i nakon početnog oduševljenja ništa se nije promijenilo, te se tako nastavilo do kraja. Presretan sam jer se Resi vratio na pravi put!
Ovo je old skul Resident Evil u novom ruhu. U prvim najavama bilo me strah da će igranje iz prvog lica biti tapija ali pokazalo se da sam se bez veze brinuo. Vidi se da im je uzor u ''rebootu'' bila Amnesia, Outlast, Saw, P.T. ali sve to su ukombinirali u dobri stari Resi u kojem smo svi nekad davno uživali.
Igra ima svega! Od odlične atmosfere, zvuka, grafike(iako nije da me oborila s nogu) zanimljive priče i likovi, straha, pucanja-akcije, zagonetki, kombiniranje itema, item box, istraživanja, dobre lokacije, ne vodi te za ruku ma baš svega šta jedan ovakav naslov treba imati.
Igrao sam na normal jer na teže nisam ni mogao. U prvih nekoliko sati nije baš lagano ali poslje se može dosta toga skupiti i nije greda. I na jednom dijelu igre također bude nestašica municije/biljaka.
Trebalo mi je 10h 21' našao sam sve dokumente 32/32, 15/18 novčića i 16/20 uništenih kipića.
Resident EVII od samog početka pa do kraja, na sva zvona pokazuje kako je cijela igra fan service za stare fanove. Kad sam došao do jednog dijela di upisuješ brojke. Iz prve skužio da je zvuk tipki i kad se pojavi zeleno svijetlo identično kao u nastavcima sa sivonje, mojoj sreći nije bilo kraja.
Sve boss borbe su mi bile super i zanimljive. Jedan dio igre je ko da sam se našao u Saw filmu i pošto obožavam taj film bio sam prezadovoljan, plus šta je taj dio vrhunski napravljen. Također nisam očekivao jednu lokaciju pa još jedan veliki plus za to.
Naravno da igra nije bez mana. Ali nakon katastrofalne šestice ovo je druga dimenzija. No, nabrojat ću tih nekoliko minusa.
- obični protivnici su mogli biti raznovrsniji
- da je igra trajala još koji sat duže ili da su ovi dlc-i bili unutra to bi bilo to
- zagonetke su mogle biti još teže (al ajde i ovo nije loše)
- glavni lik mi nije niš posebno
- protivnici vam mogu odrezati nogu/ruku pa je možete zaljepiti
Uglavnom ništa strašno i od nastavka očekujem još više. Prije osmice sigurno ćemo dobiti RE 2 remake u kojeg polažem velike nade!
Objektivno 9, subjektivno 9.5/10 nije perfect jer to želim dati remake-u dvojke ili osmici
Još jedan veliki naklon Capcomu, bravo majstori!