Pravo sam se zeznuo sto mi je ovo prva odigrana igra poslije toliko godina pauziranja, jer sad koju god igru da pokrenem, nadjem joj manu i zalim sto nije odmah na prvu dobra kao sto je ovaj GoW bio.
Potrefilo se bas kad sam poceo igrati da i supruga nakon sto uspavamo bebicu sjedne sa mnom pa skupa posmatra dok igram, i tako u kasne sate noci prelazimo i komentarisemo, divimo se lokacijama i igrinom sadrzaju.
Kad sam dosao do vrha planine i desilo se ono sto se desilo, i kad smo dosli do Credits izvedbe na ekranu, zena je bila na rubu suza i jednostavno je rekla, ovo je bolje od i jednog filma koji sam u posljednje vrijeme pogledala.
I uistinu i jeste, sva ta prica i izvedba koja nas je drzala svo vrijeme istrazivajuci otok i sudbinu Kratosa i Atreusa je nesto sto cini po meni ovaj GoW najbolji u serijalu, a vjerovatno i jednu od najboljih igara koje sam do sad igrao, ikada.
Borba i mehanika borbe mi je za nekog ko drzi joystick u ruci poslije toliko godina bila poprilicno teska, pa cak i na Give me balanced experience tezini. Ne toliko na glavnim misijama, koliko na sporednim.
3 Valkyre koje sam uspio osloboditi su mi oduzele zivaca vise nego posao u zadnje 3 godine dana, a imam ih jos 6.
Jedna mi je oduzela oko 2 sata vremena, dok sam je uspio poraziti. Noob sam, znam.
Sad sam na 40ak % od platiniranja, i dat cu si oduska par dana jer sam zapoceo Horizon, a onda cu se povremeno vracati na Lake of 9 i zavrsiti sporednih misija sto je preostalo.