Prosel :(
Skoro sve zavrsil kaj se da, imam jos par Valkira za roknut i neke sitnice, ali to je ti uglavnom, po mojoj racunici trebali mi je oko 40-45 sati ugrubo, igral sam na normal, combat je bolesno dobar, najbolji koji sam videl u igrama(soulsborne not my thing), od bazicnih par poteza pa sve do suludih napada i poteza koje Kratos moze sijati po bojistu, counteri, dodge, ali najbolje oruzje je Atreus, mali mi je tolko put spasil zivot da sam prestal brojat, pogotovo dok ga se maxa, neophodan je za svaki zahtjevniji fajt, a pogotovo u combat arenama, fajt je stvarno na zavidnoj razini.
Prica je top noch, sve je savrseno ispricano, likovi su stvarni koliko to mou biti u nekoj igri, glasovno vrh industrije, ali po meni prave zvijezde su Kratos i Atreus, vrhunska kemija, vrhunski razvoj odnosa kroz pricu, ali i kroz casual banter kroz sami gameplay kojeg ima na tone, na pocetku je Kratos suzdrzan i strog, mozda i previse, ali sve u svrhu zastite i treninga sina, poslije se to sve postepeno razvija tolko prirodno da sam ostal zatecen, mali se ponasa tocno kak bi se i djete u njegovim godinama i ponasalo, savrseno su pogodili cijelokupni odnos niih dvojice, maestralno, a Kratos je napokon lik koji ima dusu i stav covjeka/boga koji je svjestan stravicnih postupaka iz proslosti, kapa dolje.
Svijet je predivan, nijedna lokacija nije ista, svaka ima pricu koja se uklapa u cijelokupan lore igre, a zbilja je ogroman, lokacije oduzimaju dah, artisticki meni osobno ovo je sami vrh industrije, kamera koje nema cutove je cudesno dostignuce, nema loadinga, nema pucanja slike, sve je odradjeno na majstorskoj razini, mogu samo zamisliti koliko je ogromnog truda i znanja trebalo za ovakvo postignuce, vrhunski developeri, sami vrh industrije.
Sretan sam da su mi se ocekivanja ostvarila, mogu cak reci i debelo premasila, vidi se u svakoj minuti ogroman trud svih ukljucenih u ovaj projekt i finalni proizvod je putovanje koje vjerujem necu nikad zaboraviti, igra godine? Definitvno. Igra generacije? Vrlo vjerojatno, u mojoj knjizi bez sumnje.
Vrhunsko remek djelo bez konkurencije u cijeloj industriji, moje subjektivno misljenje, ali cvrsto stojim iza njega.
Svaka cast SMS-u i Barlogu, jos jedan Sony studio koji postavlja standarde i dize ljestvicu nemoguce visoko u svakom zamislivom pogledu.
Svaki gamer treba iskusiti ovo predivno umjetnicko djelo.