"The one and only Kojima-san fast forwards whatever he touches, but he can't wash everything away. Haters just won't let go."
Još jedan Death Stranding trailer, još jedna navala istih komentara diljem interneta. Braćo, naviknimo se.
Gledajte.
Sinoć sam se poprilično devastirao na punk koncertu prijateljevog benda. Danas se budim u totalnom mraku, dva sata popodne, dezorijentiran, ljut na sve svoje životne odluke, misleći kako sam potratio i propustio još jedan čitav dan. Mahinalno posežem za mobitelom, lupam FFA u potrazi za bilo kakvim potencijalnim TGS vijestima koje sam propustio, a koje je Solid sigurno ekspresno brzo podijelio sa ostatkom foruma. BUM. Prva stvar koju vidim: Death Stranding dobio fantastičan nov... GOTOVO.
Moje kretanje po sobi se iz vampira Ernesta pretvorilo u ono Gray Foxa. Za samo jednu minutu i deset sekundi. HIDEOOO...
Puno je lakše biti oduševljen svakim novim prikazom DS-a nego ne biti. Ne znam zašto to sebi radite. Samo se prepustite.
Ak podbaci, živo me zaboli jer jednostavno ne znam kaj očekivat i trenutno imam 0 interesa za ovo.
Ha, rekao bih ti da očekuješ neočekivano, ali da očekuješ kvalitetno. Jedini je problem što očito na kvalitetu ne gledamo na isti način. Ili si ti presubjektivan. Treba biti pošten. Sad čak ni ne pričam kao fanboy, već pričam općenito o opusu Hidea Kojime.
U kojem smislu je Peace Walker Kojimin zajeb? Evo u kojem nije. Gledajući cijeli životni vijek Playstation Portablea, Metal Gear Solid: Peace Walker je najveće tehnološko postignuće na konzoli i de facto se radi o mainline MGS igri na handheldu veličine većeg mobitela.
MGSV je posebna i sto puta opjevana priča, ali reći da se radi o smeće naslovu ili (opet) o nekakvoj mrlji Kojime je suludo, jebemu. Pa radi se o najboljem ATP gameplayu generacije. Evo, misliš li da možeš naći izravnog žanrovskog konkurenta MGSV-u i reći da je bolja igra od navedene? Nema šanse. Ne postoji. Ili postoji, ali je debelo ispod. Ostavimo na stranu neke ostale segmente te igre, pa čak i osobne afinitete (kako samog serijala, tako i TPP-a kao izdvojene igre) (pa čak i taj čuveni proces same njene izrade)) za koje vjerojatno i dijelimo mišljenje u većoj mjeri.
Ja stvarno mislim (i ne govorim to kao fanboy) da Hideo Kojima do sada ni sa jednom igrom nije pogriješio. Isto tako mi je potpuno jasno da nisu svi ljubitelji njegovog lika i djela. To je sasvim normalna stvar.
Svi imamo svoje favorite u svakom serijalu. Mora ti biti jasno da TI cijeniš Kojimu radi prva četiri MGS-a. Možda je baš nekom drugom MGS4 ono što je tebi Peace Walker. Možda je nekom već sa Snake Eaterom MGS serijal izgubio svoje glavne karakteristike zbog kojih ga je zavolio.
Ovo je pomalo i bahati Kojima, barem tako većini u ovom momentu to izgleda. I neki nikako preko toga ne mogu preći. Ja samo znam da bi svi iole bitniji tipovi ove industrije radili isto da si mogu priuštiti status i uvjete kakve on uživa. Isti onaj status i uvjete koje je OČITO zadužio svojim dosadašnjim radom u ovoj industriji. Neka su mu slava i moć u vijekove.
Ti ne razumiješ. Nemaš kapacitet shvatiti taj genij. Mi pravi fanovi već iz bluranog screenshota shvaćamo savršenstvo gameplaya. 15/10