To njihovo opravdanje da je podjednako bitan Metacritic i dobra prodaja bi se lako moglo obiti o glavu kad se sve bude svodilo na broj ekskluziva koje se mogu nabrojati na prste jedne ruke jer ponekad nije uopće jednostavno zadovoljiti oba kriterija. Sami si miniraju raznovrsnost ponude igrajući na sigurno. Sad se govori i kako prodaja DG zapravo kumulativno i nije tako loša (izvjesno da se igra prodala u barem nekoliko milijuna), s PC portom će se i to sigurno povećati. Ali unatoč kasnijim zakrpama, Metacritic score za PS4 se neće mijenjati i tih 71% je za Sony fail koji ne zaslužuje nastavak.

Zero Nek uvedu review za Sony pa kad vide sta ljudi misle o njima zabranit ce sami sebe.

Sony tone i propada.
    Drži ih Playstation i profesional odjel.
    Vodstvo im je užasno, samo su fokusirani na zaradu.

Metacritic?
    Hahaha

Evo vam sada, to usmjeravam ekipi koja ih je branila kad se vodila rasprava oko TLOU 2, da Metacritic nije bitan.
    Slažem se da nije ali njima jeste.
    Pa ima toliko naslova koji su vrhunski a score ispod 80% ili naslova poput Tlou2 koji su 90+ a opet se proda 20x manje od jednog Call of Dutya.
    Zaključak?
    Ocjene nemaju veze sa rezultatom prodaje(osim ako nije neki žestoki fail) a ovi u Sonyu neka se ostave gaminga.

Trenutno su mi najgadniji.
    Prvi mi je Microsoft, u zadnje vrijeme vrhunski potezi i odluke, Nintendo skup ali kvalitetan no ide im.

Koji su to vrhunski naslovi sa scoreom ispod 80%?

pravednik kad su ocjene i kvaliteta imale veze sa prodajom? Bezobzira koju industriju gledas , najkvalitetnije nije i nikad nece bit najprodavanije ! To je zalosno da se jedan COD prodaje 20x vise od TLOU ali tako je. I PUBG za mobitele i ultimateteamovi zaradivaju nenormalne novce pa im nemos nista, osim zakljucit da su ljudi debili

Sorcerer ja mislim da gameri prvenstveno zele igre a pod spencerom se ne sjecam ni jedne 80+ metacritic igre a da nije forza, halo ili gears a na celu je eto vec 7 godina. kad je shvatio da nisu sposobni sami izdati dobru novu igru, pokupovao je svakog moguceg deva koji se mogao kupiti. kad je shvatio da ni to nije dovoljno bacio se na kupnju izdavaca sto ce djelu igraca onemoguciti da igraju te igre koje su do sada bile multiplatform. ne kuzim kako je to dobro za gaming zajednicu ali jbg vama koji hejtate sve vezano uz sony svaku vijest uspijete okrenuti kako vam odgovara.

ja sam uvijek govorio da mi je ova igra jako podcjenjena ali sigurno necu tvrditi da je velika katastrofa da nece dobiti nastavak, jednostavno sony ovo ne vidi kao veliku fransizu i vjerojatno je uvjeren da bi sony bend s nekim novim projektom mogao pokazati vise isto kao sto su guerilla games i sucker punch pokazali, realno nitko ziv ne place danas za killzoneom i infamousom tako da mislim da nije uvijek lose krenuti u nekom novom pravcu.

To s peticijom ti je isto kao kad si rekao da Sony sprdaju na twitteru. Koga ne sprdaju na twitteru? Za šta sve nije bilo peticija? Npr. remake GoT zadnje sezone ima skoro 2 milijuna potpisa i što je bilo? Ništa. Bila je i peticija za remake TLoU2 jer se ljudima ne sviđa priča, je li priča stvarno loša jer je ta peticija imala 50000 potpisa? Pitaj nekog ovdje ne forumu pa ćeš vidjet... dosadan si i ponavljaš se bzvz.

Sorcerer
      Kakav ti obraz imas kada stalno prozivas Emilija koji ovdje vise nema pristupa?
      Uopce mi to nije smijesno, vec jadno.

Smirite se malo.
      Ljudi nisu ljuti bez razloga.
      Kakav sony više, evo PS5 mi skuplja prašinu, čekam Returnal i to samo zato jer nemam ništa za igrati.
      Od ekskluziva.
      Uvijek je najlakše okriviti developera, nitko nezna cijelu pozadinu priče.
      Na početku su bile glasine da se muče sa pravljenjem igre za PS4 radi preslabog CPU-a, pošto je prva vizija bila još ambicioznija. Sad nakon pregleda frame ratea i glitcheva na base PS4 konzoli vjerujem da priča nije nimalo nategnuta.

Serviraju nam se remasteri iz dana u dan a bogami neće Sony držati vječito God of War, Uncharted i Tlou.
      Treba konstantno kretati se naprijed.
      Days Gone uz malo volje mogao je postati u top 3 survival zombi serijala. Odmah se skužilo gdje leži zec kad su najavili dolazak svojih naslova na PC.
      To je povijesni događaj, pazi PS udarne PS eksluzive na PC-u bez emulatora, direkt prilagođene pc platformi i hardveru.
      Nebitno koliko su stare.

Sad se čude kritikama na svoj račun ko pura dreku.
      Neznam kako nekima nije dosadno i dalje braniti Sony na ovom forumu?
      Objektivno su trenutno najgora gaming kompanija. To kaj se PS5 prodaje ko lud opet ništa ne znači osim da mnogi imaju i mogu. Par mojih kolega kupilo ga samo radi Fife i fotki na instagramu.
      Pošto imam sve konzole mogu potvrditi da su Series X i Switch puno "kompletniji" za igranje.
      Mada je Nintendo kategorija za sebe, njihove ili igraš ili ne, nema između.
      Dosta offtopica od mene.

pravednik evo PS5 mi skuplja prašinu

Pa tko ti je kriv. Znalo se prije izlaska PS5 da će skoro sve biti igrivo i na PS4 i da pravih ekskluziva za peticu neće biti još par godina.

Što se tiče M$-a i Sony-ja tu nemamo što pričati. M$ nema ekskluziva vrijednih kupovine konzole još od Xbox One pa nitko nije ovako kenjao po njima. Sve se moglo i može odigrati na PC-u.

pravednik a ajde onda reci zbog cega su to switch i series x kompletniji od ps5? ajde odredi taj kriterij po kojem je sony najgora gaming kompanija. evo bas me zanima.

ja recimo branim jer mi je nevjerojatno licemjerje na ovom forumu i to uvijek od istih ljudi koji samo pljuju i to vecinom stvari koje konkurencije isto ne radi ni malo bolje.

pravednik Kakav sony više, evo PS5 mi skuplja prašinu

Na jednom igraš, ostalih 7 skuplja?

Btw, potpis na sve Garrusovo.

LEAVE SONY ALONE!

Giphy - sad chris crocker GIF

Tuhy

Jedan sakuplja, čemu potpis?
              Što je rekao? Činjenice?

Meni je smiješno da komentirate konzolu koju ne posjedujete. Naravno da će vam netko baciti kontru, uvijek.
              Mogu ti to reći jer nisam fenboj ni jedne plastike, samo me smeta da konstantno ne vidite ništa drugo.
              Što se mene tiče osobno ni jedna konzola mi nije ispunila očekivanja, ne onu razinu koju sam očekivao, ako bude vam tako lakše.
              Sad zaista više nebi offtopičario.

Opet pricas glupost PS5 za razliku od Xboxa ima bar 3-4 nove igre ,ako ti ps5 skuplja prasinu sta bi reka za Xbox?ljudi se raspisali kontra sonya ka babe neke sa nekim
                kvazi problemima koji nedrze vodu . ocito ste svi zaboravili da je daysgone samo prosjecna psexluziva koja bi tesko usla u top20 listu PSexluziva .

daj prayer ti si prvi tu kad se treba pljuvati sony a kad se prica o cyberpunku branis ga zivotom doslovno. budi dosljedan.

pravednice nepravedni, jos jednom za tebe, pricas o tome kako je sony najgora kompanija, medjutim nisi rekao zbog cega su ostale bolje osim da je xbox hardverski jaci.

ja gledam po igrama sony ce u prvoj godini ps5 izbaciti demons souls, miles morales, sackboy, returnal, ratchet, horizon 2, destruction allstars, astro bot, godfall i deathloop. ne kazem da su sve igre dobre ili da ce biti ali daj mi samo reci s kojim igrama se to konkurencija moze pohvaliti kad su tako dobri. nije da meni smeta kritiziranje sonyja vec uzdizanje drugih u nebesa a nista od njih nismo jos dobili.

takodjer se toliko hvali XGP koji zaista nije los ali eto meni stoji i nemam ni jednu igru vise da me nesto pretjerano zanima, ne kazem da sam mjerilo i super za one koji vole takav model ali moje misljenje je da ce pravi gamer vise pronaci u onih 20 ps plus collection igara nego u 200 onih u XGP.

Garrus_V daj prayer ti si prvi tu kad se treba pljuvati sony a kad se prica o cyberpunku branis ga zivotom doslovno. budi dosljedan.

A gle, ja i ti nismo igrali istu igru. Ako se ikad dočepaš next gen patcha ili budeš odigrao igru na nekom jačem računalu kako spada onda možemo razgovarati o tome. Između ostalog, ne shvaćaj moje bockanje osobno jer nije zlonamjerno. Sony je tu gdje je, Microsoft je tu gdje je, Nintendo je tu gdje je. Kao što je Pravednik u nekom postu napisao, nisam fan komada plastike i igram se na svemu. Javno pljujem po Nintendu kojeg jako volim a smeća su iz dana u dan, a isto tako po Sonyu koji je realno i objektivno u debeloj gabuli od strane Microsofta. Imaju jake IP-ove, no filozofija prodaje im često liči na Nintendove nebuloze, a ponekad ih dobro znaju i preveslati.

Da ne odem u off-topic, imam igru na PS4 u sklopu one PS+ subscription sa PS5 kojeg mi je kolega sredio pa si gledam da li se isplati uopće kupiti za PC ili odigrati na PS4 (Slim). Čujem da performanse nisu bile nešto dobre prije pa.me zanima da li tko zna iz prve ruke ako su popravili tj ispeglali igru?

pravednik Meni je smiješno da komentirate konzolu koju ne posjedujete

To ide 97% onih koji pljuju i seru bez ikakvog pokrića.
                      Moja ne skuplja prašinu nek sve kaj pišem pišem iz iskustva, ne vodim se po komentarima drugih s neta i uzimanjem onog "argumenta" koji mi najviše paše, kak dosta ovih (redovito najglasnijih) pljuvatora radi.