Nedavno čujem ovaj srpski marš kad su bile emisije o Vukovaru na tv kanalima, YT-u pa me interesirala pozadina tog marša, autor, kada je nastala i sve šta ide uz nju. Samo da velim dok ne zaboravim da je trebala to postat i srpska himna ali nije prošla od strane tamošnjih političara. Bez obzira na konotaciju što taj marš nosi u domovinskom ratu ali meni je onako močan marš, pogotovo sam uvod.
Učinila mi se odmah poznatom ta melodija i onda se sjetim da jest jer je Zlatko Pejaković na skoro pa istu melodiju otpjevao svoju pjesmu Misli svatko da je meni lako.
Bil je problem jer nisam se mogel sjetit kak se pjesma zove od Zlatka i sad opet idem upisivat u YT tražilicu ime prezime i pjevušim si da se sjetim makar nešto iz refrena, napišem odmah riječ "svako" jer to mi od sjećanja ostalo i evo našel sam je. Baš su slične fakat, samo Zlatko sa bržim ritmom ali to je plagijat čovječe a objavila Croatia Records.
Ima još varijacija na tu melodiju od pop pjevača koji su pjevali sa drugim stihovima. Tako nešto u glazbenom smislu se gotovo čuje uvijek pred kraj na svadbama.