Energični hard rock lajv nastup po mom ukusu. Godina je 1986. Vrlo dobra godina za glazbu tog vremena.
Sweet, engleski bend kao jedan od pionira glam rock žanra.
Prije nekih 5 ili 6 godina sam ih nanovo otkrio te detaljno proučavao.
Prije tog trenutka bili su mi tek samo jedan bend u moru sličnih ali nezasluženo prvenstveno sa moje strane a i svih ostalih jer itekako su mnogima bili inspirativan bend i važan dio glazbene povijesti.
U današnje vrijeme logično pomalo zanemaren od strane medijskih mainstream valova.
Kao što rekoh na početku, svakog od četvorice članova zasebno proučavao a posebice prvog pjevača Connollyja koji me baš zaintrigirao.
od svega pomalo….
Bilo mi ga je žao kako je od ljepuškastog zdravog mladića postao jebeni ovisnik i upropastil si time život. Sjebo ga je i dokrajčio na kraju alkohol, cigarete. Umro je 1997 od posljedice srćanog udara.
Čitao i gledao intervjue, dokumentarce ma sve o njima što se moglo na internetu pronaći.
Naravno i čitavu diskografiju kao šlag na torti sam nabavio.
Od svih oriđiđi članova, samo je jedan još živ do danas i to boss i osnivač Andy Scott.
Zbog zdravstvenih problema i solističke Connollyjeve karijere Sweet su za ovaj nastup iz Londonskog Marqueea posudili glavni vokal i to prvog pjevača Iron Maidena Paula Mario Daya.
U drugoj minuti prvog videa na stage dolaze dva hot komada da uz taktove otplešu svoju dionicu da bi se na kraju skinule u topless. Baš je fino pasalo!
U drugom video sa istog nastupa prudužena verzija meni najdraže njihove pjesme i možda njihov najveći svjetski hit.