Prvi album Queenovaca iz 1973 nosi meni dvije neobične pjesme koje se naslanjaju jedna na drugu ali nemaju baš direktne veze. Pjesme koje je teško protumačiti o čemu Freddie zapravo pjeva. Nije baš bezvezno blebetanje i ubacivanje stihova, svega i svačega. Ima tu naravno izmjena radi same rime ali one imaju neku poruku i svijet o kojem je Freddie zapravo maštao i na kraju i živio.
Prva pjesma Great King Rat mislim da se u njoj Freddie referira na samog Hitlera i ubacuje njega tj. Hitlera kao naratora u jednom dijelu pjesme obračajući se narodu. Tako ja gledam na tu pjesmu.
Kao što rekoh datumi su izmjenjeni poradi rimovanja ali dugo sam razmišljao tko bi bio najveći kralj štakora u povijesti.😆
Drugu pjesmu njezin maleni dio prvi puta sam čuo u dokumentarnom filmu o Queen još u 90-tima i intro mi se urezao u glavu i uši. Tada nisam znao na kojem albumu se ta stvar nalazi, interneta nije bilo a kupovao povremeno albume i nadao se bit će na ovom, bit će možda na ovom drugom. Najčešće sam kupovao najsvježije albume, zatim sam išao prema počecima.
Kupio ja konačno i taj prvi album jednostavnog naziva Queen i na njoj se nalazila ta stvar koju sam želio ponovo čuti. Pjesma je složena, harmonična i jako teško bi je mogao netko izvoditi uživo osim onoga tko ju je skladao i napisao. Pred završetak pjesme zvukom postaje pomalo dramatična da bi se sami kraj otpeljao sa sretnim završetkom.
Tu pjesmu kao da su slušali devovi Skyrima i napravili igru. Pjesma sadrži apsolutno sve što i sama igra i ako ste maštoviti možete si stvorit sliku onoga o čemu Freddie pjeva.