Proizvođač/izdavač: Square Enix
Platforma: PS4
Žanr: RPG
Datum izlaska: 11.7.2017.

- remasterirana verzija Final Fantasyja XII izvorno objavljenog 2006. godine za PS2
- bazirana na verziji Final Fantasy XII International Zodiac Job System koji je bio japanska ekskluziva
- prerađeni modeli likova i animacija, opcija auto-savea, skraćena učitavanja, izbor između prerađenog soundtracka i originalnog

http://youtu.be/4XOKqSDqSNs

Ps4 za mene dobija svrhu postojanja... Najdraza mi igra... I jednu I drugu verziju presao ukupno preko 20 puta...

Vidi ovog bezobraznog Densetsua kako mi je ukrao temu!
Salim se, naravno! Bravo za temu. :)

Kupnja PS4 je ovime zajamcena i zapravo je ovo najcvrsci razlog za to. Grijeh bi je bio propustiti.
Vec mi se po glavi mota setnja kroz Great Crystal u Giruveganu, ili penjanje na Pharos. A k tome valja i svjedociti jednom od najboljih VA u povijesti gaminga (Dr Cid). A kako ce tek CGI izgledat... za prste polizat.  :

My life finally has a purpose. Doslovno !!

Samo ne znam zasto svaku igru pojednostavljuju. Neki ce reci da su checkpoint i autosave tu u igrama zbog toga da se ne Narusi tempo igre. A ja cu reci da bi se otklonio svaki izazov. Bi li bloodborbe bio bloodborbe da se sejva nakon svake borbe i prije svakog bossa. Nije da trazim takvu vrst izazova, ali ovi checkpointi ubijaju izazov jer znas da ne moras pristupiti pazljivo i takticki svakoj borbi jer guess what? ako i zagines checkpoint je tu. Who cares. Nije bas da ti se gine kada znas da moras ponovo igrati pola sata da bi dosao do istog mjesta, a isto tako vise razmisljas i taktiziraz. Ne znam, barem ja tako gledam na te stvari...

Ali ako pak pise opcija autosave, nadam se da ce na na uvodnom screenu Dati i da to utrnemo dovraga...

Samo ne znam zasto svaku igru pojednostavljuju. Neki ce reci da su checkpoint i autosave tu u igrama zbog toga da se ne Narusi tempo igre. A ja cu reci da bi se otklonio svaki izazov. Bi li bloodborbe bio bloodborbe da se sejva nakon svake borbe i prije svakog bossa. Nije da trazim takvu vrst izazova, ali ovi checkpointi ubijaju izazov jer znas da ne moras pristupiti pazljivo i takticki svakoj borbi jer guess what? ako i zagines checkpoint je tu. Who cares. Nije bas da ti se gine kada znas da moras ponovo igrati pola sata da bi dosao do istog mjesta, a isto tako vise razmisljas i taktiziraz. Ne znam, barem ja tako gledam na te stvari...

Ali ako pak pise opcija autosave, nadam se da ce na na uvodnom screenu Dati i da to utrnemo dovraga...
Da i ja se nadam, igra je ionako bila jako lagana zbog gambita, do te razine da si često mogao samo gledat boss fight bez da takneš tipku.

Da se razumijemo vecina jrpgova i nije bog zna koliko izazovna. Tek opcionalni dungeoni i bossovi znaju pruziti neki izazov. Ali izjs je jos vise pojednostavljena verzija originala i uz Witter I shear svaki protivnik postaje pjesma. Nadam se da ce poraditi na balansu i tezini igre. Ako nista uvijek nam preostaje weak mod

maverick

Tocno ovo sto si napisao u prvom postu. Takoder sam protiv auto save opcije jer otklanja svaku razinu izazova.
Moje prvo igranje je cesto znalo zavrsiti game overom jer sam lunjajuci negdje krivo skrenuo i dosao do neprijatelja koji su 10+ lv iznad mene (Zertinan Cavern). Mislim da ta mjesta za saveanje daju posebnu car igrama. Nekako stvaraju dodatnu dozu izazova. Dovoljno je sto te save point lijeci (sto mi ne smeta) sve iznad toga je nepotrebna glupost.

maverick

Tocno ovo sto si napisao u prvom postu. Takoder sam protiv auto save opcije jer otklanja svaku razinu izazova.
Moje prvo igranje je cesto znalo zavrsiti game overom jer sam lunjajuci negdje krivo skrenuo i dosao do neprijatelja koji su 10+ lv iznad mene (Zertinan Cavern). Mislim da ta mjesta za saveanje daju posebnu car igrama. Nekako stvaraju dodatnu dozu izazova. Dovoljno je sto te save point lijeci (sto mi ne smeta) sve iznad toga je nepotrebna glupost.
To se zove podljeganje masama moj momce. Gotovo da vise nema igre bez autosavea i checkpointa svaki 10 min. Ili Nas jednostavno smatraju retardima.

Potajno se nadam novim opcionalnim bossovima, dungeonima, esperima, sidequestovima, novim armorima i naoruzanju...

Da uzelo je maha jako. Pocelo je sa FFXIII-2 i nastavlja se. Ne znam kako je u FFX HD.
Pa vidi sto su napravili od Resident Evil serijala. Save point je ondje bio kljucan dio gameplaya. Jos malo pa ce nam i superbossove pocet micat.

Bilo bi lijepo vidjeti nove bossove, iako sumnjam da bi se odvazili na takav korak. Dobro je ona odluka o respawnanju chestova pri ulasku i izlasku iz prostorije. Zodiac Spear nece biti onoliko nemoguc. A esperi, to bih volio vidjet... ali buduci da svaki predstavlja horoskopski znak a oni su popunjeni... cisto sumnjam.

Ne znam zašto vam smeta auto save opcija, pošto ona ne zamjenjuje standardne save točke.
Ista ideja je implementirana u PC verziju FF IX, u igri i dalje saveaš kod moogla, no igra ti automatski
sprema poziciju kod svakog prijelaza ekrana. Kad umreš imaš odabir i na temelju preferencija možeš
izabrati continue, koji će te vratiti na zadnji auto save, ili standardni load game koji te vrati kod zadnjeg moogla.
Auto save opcija može biti ignorirana, no meni se ideja da ne moram ponavljat velik dio igre, jer sam krivo skrenuo, sviđa.
Pogotovo jer volim dosta istraživati.

Kabegami Ako je mogla to sve persona4 sa svojom golden inacicom i jos dodala i main storya te dva nova igriva lika, ne vidim zasto ne moze I ff. Ako pak nista novoga ne dodaju Onda su ljencine i muzatori love Kao i svi drugi (dobro to svakako).
Kako god bilo igra se mora imati.
A mozda i Ono najbitnije sta bih volio je da kroz neke sidemisije ili razgovore sa npcovima ili bilo cime konacno zavirimo u karakterizaciju nasih likova jer su bogu na istinu svi osim ashe i bascha (ajmo reci da ni baltier nije toliko lose) lose doli nikako okarakterizirani i uopce sa ostalima nisam imao ni volje igrati... Daleko dva najjaca lika sa najjacim citatima koje i Dan dns pamtim su Cidolfus Demen Bunansa i Basch fon Ronsenburg of Dalmasca...

Evo pitao kompića koji je isto fan i kojeg nagovaram već 10 zlatnih godina da dođe na forum. On je dakle dobio Yiazmata sa lv.63, eee
63 !!!!
Kad igra izađe za mene više ništa ne postoji. :)

Odlična vijest i mislim da sm osvi očekivali ovo, bilo je samo pitanje vremena kad će najaviti. Pretpostavljam da će izaći na proljeće.
Trailer je zakon, igra izgleda prekrasno i valjda će biti na blu rayu.

FF XII sam igrao na fat PS3 i kad mi je riko izgubio sam save file. Ne sjećam se točno al mislim da sam po priči bio na pola, i skupio oko 30 sati.
Meni je igra bila super jedino me živciralo šta nisi vidio šta nabrijavaš, i sumoni su bili preslabi. Priče se skoro niš ne sjećam tako da će to biti potpuno novo iskustvo.

Odlična vijest i mislim da sm osvi očekivali ovo, bilo je samo pitanje vremena kad će najaviti. Pretpostavljam da će izaći na proljeće.
Trailer je zakon, igra izgleda prekrasno i valjda će biti na blu rayu.

FF XII sam igrao na fat PS3 i kad mi je riko izgubio sam save file. Ne sjećam se točno al mislim da sam po priči bio na pola, i skupio oko 30 sati.
Meni je igra bila super jedino me živciralo šta nisi vidio šta nabrijavaš, i sumoni su bili preslabi. Priče se skoro niš ne sjećam tako da će to biti potpuno novo iskustvo.
nećeš se je sjećat ni nakon šta odigraš igru Kako to misliš nisi vidio šta nabrijavaš? Licence ne znaš točno koje ćeš otključat dok im se ne približiš, ali znaš šta ćeš dobivat u svakom generalnom smjeru u kojem kreneš. Magije su u jednom smjeru, tehnike u drugom, kategorije oružja su obično blizu ako su slične itd.

Možda je pogriješio jer XII je izašao samo za PS2? Moguće da je igrao XIII

Pa na to mislim da nisam znao 100% šta se krije kad iskoristiš licencu. Znao sam u kojem pravcu trebam ići ako npr. želim veći HP.
Bilo je to davne 2007. Sjećam se da nisam htio igrati piratsku USA verziju na PS2, pa sam čekao da dođe u Europu. Nisam započeo na PS2 jer je na fat PS3 izgledalo lijepše :)

Po priči sam stao ako se ne varam u nekom hramu u pustinji. Znam da je bila neka zagonetka i nije bila laka. Vi experti je to bilo na pola igre?

Pa na to mislim da nisam znao 100% šta se krije kad iskoristiš licencu. Znao sam u kojem pravcu trebam ići ako npr. želim veći HP.
Bilo je to davne 2007. Sjećam se da nisam htio igrati piratsku USA verziju na PS2, pa sam čekao da dođe u Europu. Nisam započeo na PS2 jer je na fat PS3 izgledalo lijepše :)

Po priči sam stao ako se ne varam u nekom hramu u pustinji. Znam da je bila neka zagonetka i nije bila laka. Vi experti je to bilo na pola igre?
Ne, to je možda 20%

Hm, ok thanks. Bio sam siguran da je na pola jer je frendu za prelaz trebalo oko 60-70 sati.

Sjećam se da je priča malo vukla na Star Wars..Prije par mjeseci sam pokrenuo radi gušta na dvojci čak sam mislio prelaziti, al sam se nadao HD remasteru i dobro da  sam odustao od daljenjeg igranja

Hm, ok thanks. Bio sam siguran da je na pola jer je frendu za prelaz trebalo oko 60-70 sati.

Sjećam se da je priča malo vukla na Star Wars..Prije par mjeseci sam pokrenuo radi gušta na dvojci čak sam mislio prelaziti, al sam se nadao HD remasteru i dobro da  sam odustao od daljenjeg igranja
Možda je moj osjećaj loš jer sam nakon tog djela puno više vremena gubio na sidequestove, ali čini mi se da je još dugo do kraja kad završiš taj dio u hramu