Prvi put sam posjetil posljednje počivalište naše najpoznatije slikarice Slave Raškaj. Bila je rodom iz Ozlja i nekoliko svojih slika posvetila je tom gradiću. Kopije slika nalaze se na ulazu u dvorište u kojem se nalazi i crkva ispred koje je postavljala svoj štafelaj i slikala.

Rijeka Kupa. Našao sam dobru poziciju za fotografiranje. Predivna kompozicija boja. Podsjetilo me na dio levela iz Days Gonea.

Pogled sa zidina Ozaljskog dvorca.

U nekoj baruštini naišao sam na jajašca žabe. Ljigava nakupina okruglica izgledom podsjeća na grožđe bez kožice.

Pokraj je bil grmić ljekovite biljke pazikuće pa sam si otkinul par komada za doma da si posadim. Najbolje raste u kamenitom kršu sa malo zemlje. Često samo izraste vjetrom došeno sjeme na građevinama uz malo vlage. Zbog toga često ih viđam na starim grobljima oko kamena koji imaju pukotine.
Nije zahtjevna biljka i gotovo uvijek uspijeva kada je zasadite. Nekoć smo to imali kod kuće i raslo u teglama i na krovu garaže kao ukrasno bilje. Samo izraslo. Lijepo izgleda kao mali kaktusići.
Ne zove se zabadav pazikuća ili čuvarkuća. Jer to je prvi prirodni lijek koji je nadohvat ruke. Koga zanima njegova ljekovitost ima na internetu.

Malo i livadnog cvijeća

Često fotografiram kamene teksture koje kasnije upotrijebim na blender 3d modelima.

Napušteni čamčić u daljini. Slikano sa ozaljskog dvorca. 
Za kraj zanimljiv detalj sa bačvom na visini u malenom mještancu blizu Ozlja. Suvenir.
Takav naćin držanja bačve bi bil najsličniji zagorcima da im niki vinčeko nemre tako lako dohvatiti😃