Evo ja sam dosta igrao PES 16 na PC-u. Da, gameplay je zabavan, ali meni osobno je brzo dosadio. Vrlo brzo se shvati kako se treba igrati i onda je sve na istu foru. Licence su sad već postale ogroman problem jer nema ni dobrih OF-a, a modovi su ogromni. Bio bi red da jedna tvrtka kao što je Konami na neki način osigura licence. Svaka im čast na Ligi Prvaka i Europa Ligi, no to ništa ne vrijedi kad te nema što zadržati. Također, prezentacija im je užasna, od komentatora do animacija ulaska na utakmicu i sl. Realno gledano, tu Fifa odnosi apsolutno sve bodove jer im je prezentacija maestralna.
Ipak, sve to ne vrijedi ni njima kada im je gameplay isto u k***u. Kakva je to igra di ja mogu uzeti Akinfewu i predriblati čitav protivnički tim, sam sebi asistirati i zabiti škarice. I dokle god jedan ne napravi pomak, neće ni drugi. Predviđam istu priču i ove godine pa ćemo tako opet dobiti dvije igre koje realno gledano nogomet ne zaslužuje.
Obje kompanije obećavaju jedne te iste stvari iz godine u godinu samo im promijene naziv...
Za sad se držim Football Managera.