Fulfilling a promise to his deceased father, one-time outlaw Jesse Custer returns home to West Texas to take over his dad's church. Jesse's mission, however, becomes twisted when his body is overcome by a cryptic force that unleashes within him a highly unconventional power. Together with hell-raising ex-girlfriend Tulip and Irish vagabond Cassidy, the preacher-in-training embarks on a journey to find God in a world inhabited by holy, hellish, and everything-in-between characters. The darkly comedic "Preacher" is based on Garth Ennis and Steve Dillon's popular 1990s comic book franchise of the same name. Executive producers include Sam Catlin ("Breaking Bad"), and Seth Rogen and Evan Goldberg ("Superbad," "Neighbors").
Pogledao sam premjeru i koji K?!? Toliko random stvari, toliko dobra gluma, toliko brutalno! Eto još jedan razlog za radovanje ponedeljku pored trenutačnog GoT. Ogromna preporuka!
Preacher
Jebemti koji bolesno dobar pilot,u cudu sam,djeluje savrseno,morbidno,crnohumorno,nasilno jebeno genijalno.
Nemrem vjerovat da ovo niko osim nas dvoje ocito ne gleda
Serija je predobra.
Ja gledam također. Nemam baš nekih hvalospjeva na osnovu ove dvije epizode koje sam pogledao, pa nisam ništa ni pisao dosad.: p Tematikom mi odgovara, dok su dosadašnje akcijske scene bile dobro režirane. Ipak, na drugoj epizodi sam već primjetio lagano usporavanje scenarija i nisam baš uvjeren da će Preacher biti serija koja postaje bolja svakom novom epizodom. Bumo videli, ne?
I ja gledam. Nije me oduševila kao neke, ali je dovoljno dobra da ju i dalje pratim iz tjedna u tjedan. Odličan humor, interesantni likovi, no ne znam kud radnja vodi.
Prva epizoda je meni osobno bila malo preduga, dok je druga prošla jako brzo.
Ova scena koju je Prayer stavio je stvarno vrh.
NIsam jos krenuo gledati seriju, ali sam sada na odmoru pročitao gotovo sve stripove ( ostalo mi je jos kojih 10ak brojeva ) i moram reći da se radi o stvarno vrhunskom stripu.
Likova i radnja jako interesantni, kroz cijeli serijal proteže se jako puno tema, od međuljudskih odnosa, postojanja Boga i samo koncepta Pakla i Raja, posvete John Wayneu i old school herojima iz "našeg" djetinjstva, vjerskih kultova i fanatika, globalnih zavjera. No kroz sve to, autori seciraju "the american dream" i taj američki način života i jako dobro hvataju sam duh Amerike i što ta ideja znači, kako za ljude "whose mommy and daddy happened to fuck on American soil" tako i za "drifters who came here for a new shot in life".
Cijeli paket je začinjen ogromnom dozom humora i jednostavno je strip koji morate voljeti.
Preporuka svima!
Cekao sam da "izadu" sve epizode prije nego ih pogledam. Dosao GO i odgledao ih u komadu.
Ima odlicnih epizoda, likovi opaljeni do daske. "Rorschach" rula (The Watchmen).
Jedan od ludih dijelova mi je prije nego krenu zauzimat crkvu. On drzi nadahnjujuci govor, kao neki nece prezivjeti, ali takav je zivot. Ekipa okolo rostilja, pije pivu i gleda "predstavu". Nitko se previse ne uzbuduje, kao da je najnormalnija stvar upucat Propovjednika i "uzet" mu crkvu
Fora mi je kako su rijesili kraj sezone i ostavili samo glavna 3 lika ziva.
S nestrpljenjem se ceka sezona 2 i ne vjerujem da cu se moci suzdrzati da izadu sve epizode.
I opet mi se dogada da gledam seriju (kao i TWD), prije nego sto sam se dohvatio stripova, a htio sam obrnuto.
Pogledao 2 epizode,prekjučer preporučio kolegi s posla,jučer kolega završio sezonu..što bi to značilo?
Da ima puno slobodnog vremena?: p
Pogledao 2 epizode,prekjučer preporučio kolegi s posla,jučer kolega završio sezonu..što bi to značilo?Kolega pronašao Boga!
INače došao sam do pola sezone. Naravno serija nije dobra kao strip, previše su toga izmijenili ( nikad neću prežaliti kaj Tulip nije kao u originalu, sa kratkom plavom kosom... damn ) , ali je gledljiva. DeBlanc i Fiore su cool, a najveći pobjednik serije je Arseface, makar je puno komičniji u stripu zbog arta :