Niti jedna od tih konzola nije bila dostupna u Kini. A ova genericna konzola (koja se ni meni btw ne svidja) je prva koja je radjena iskljucivo za njihovo trziste. Iz Fusea su uspjeli pridobiti prilicno dobar roster igara (sto istocnjackih sto zapadnjackih), imaju kapital iza sebe, obozavatelje i prilicno izvjesno je da ce uspit tamo. Neka prodaju 10ak milijuna u kini, pa onda neka se prosiru na Indiju, Indoneziju i ostale siromasne, ali populacijski napucene drzave i eto ti rezultata u rangu globalnih uspjeha Sonyja i MS-a.
Pretpostavimo da bude kao sto sam napisao, u tom slucaju je sasvim moguce da se kroz drugu ili trecu generaciju konzola rasiri po svijetu, konkurirajuci povoljnijom cijenom, a pretpostavimo i konkurentnijim hardverom i dizajnom.
Ove mini konzole koje si nabrojao su zvucale ok, ali nisu imale svoje trziste niti AAA igre. Za razliku od ovog kineza koji sve to ima i u Kini je praktički sam na trzistu od 1.2 milijarde ljudi. Uopce tu nije vazno sto mi zapadnjaci mislimo o konzoli.
Mogu samo jos bacit usporedbu s Xiaomijem, proizvodjacem mobitela kojeg preferiram. Kompanija softverom, hardverom, dizajnom, a pogotovo cijenom konkurira Samsungu i ostalima. Mobitele prodaju samo u Kini i Indiji, a treci su na svijetu po prodaji.