Moram priznati da mi se sviđa zvuk pogađanja mete. Nekako je baš upečatljiv i mesnat. :)
Inače, combo sustav je dobar. Ja sam volio onaj iz Resoguna recimo isto ili Stardusta.
Ima li igra možda nekakvo super oružje koje se može aktivirati i obrisati sve neprijatelje kada se combo metar napuni do kraja? Ono kad baš zagusti pa da se ispuca ajmo ga nazvati tako - super combo power?! :)
Lijep napredak i samo naprijed.
EDIT: Planirate li možda uvesti još helikoptera ili je to to? Mislim, ne mora biti različit previše izgledom nego da igrač možda može birati želi li helikopter s recimo jačim armorom i više healtha a manje firepowera i obrnuto?!
Igrao sam Resogun, super je.
Super oruzje - to je laser koji se vidi u "traileru".
Ideja koju jos nisam ubacio unutra je da svaki power-up ima vise "levela". Ako sakupis power-up dok vec imas aktivan power-up onda se taj power-up nadogradi, npr. laser postane piercing, pa kod iduce nadogradnje postane siri itd. Takodjer mu se vrijeme trajanja produzi tj. resetira. Tipova power-upa imamo par - laser, rakete, shotgun, flamethrower itd.
Slazem se da treba biti vidljivije "ciscenje". : Imas jos kakav savjet?
Sto se tice vise vrsta helikoptera, poceli smo raditi na tome, ali smo na kraju odustali.
Imali smo helikoptere sa razlicitim kolicinama healtha, razlicitim propelerima i specijalnim sposobnostima.
Problem je bio taj sto dizajn igre nije otpocetka pravljen da efikasno podrzava ovaj sistem.
- leveli nisu dizajnirani na nacin da igrac dobiva prednost od koristenja specificnog helikoptera, sto bi u odredjenim situacijama zbunjivalo igraca
- testiranje i balansiranje bi trajalo X puta duze gdje je X jednak broju helikoptera
- buduci da se trenutna verzija igre fokusira na jednu stvar biti ce lakse shvatiti feedback od igraca i napraviti bolji nastavak
Tako da smo se na kraju odlucili da to zamjenimo sa power-up sistemom.
Sto se tice samog izgleda helikoptera, vec imamo napravljenih par sprajtova tako da cemo vjerovatno ubaciti da helikopter mjenja izgled nakon svakih x nadogradnji.
Kod Resoguna, koliko ti je bilo bitno da mozes birati vrstu letjelice?