https://youtu.be/gN8geCTlZOo

Najavljen je novi nastavak legendarnog rts serijala smještenog u Warhammer 40k univerzumu. Radnja igre će se odvijati na misterioznom planetu zvanom Acheron gdje će se međusobno sukobiti tri frakcije: Space Marines, Orks I Eldar zbog glasina o lokaciji oružja masovnog uništenja. Orke prevodi dobro-nam poznati, simpatični, ali i brutalni Gorgutz The Ead' Hunter dok će na strani Space marinaca vođa biti Blood Raven Captain Gabriel Angelos, koji je ujedno postao Chapter Master istoimenog chaptera tijekom događaja u Dawn of War 2. Eldare će predvoditi Seer Macha, što se najvjerojatnije odnosi na Farseer titulu, tipičnih vođa i močnih psykera Eldara.

Spominje se mogučnost upravljanja sa ogromnim war machines koje će biti unikatne za svaku frakciju; Imperial Knights za Space Marines, Gorkanaut za Orks i Wraithknights za Eldare.

Kampanja će se sastojati od tri već spomenute frakcije bez naznake o Chaos, Tau, Necrons i Dark Eldar rasama.

Screenshots:

ekipa ga vec baca u nesvjest na machu

uglavnom neki detalji

base building se vraca ali nije fokus igre, super uniti su bitni sa micro kontrolu i igra podzava MOBA-like sustav odabira unita prije pocetka igre
super uniti su najveci uniti ikad i sposobni su preokrenut borbu u tren oka
igra ima pojednostavljen cover sistem i smanjenje detalje kako bi bitke bile sto masivnije sa sto vise unita odjednom, iako zakaj nedopustit onima kaj mogu da imaju grafiku do bola

super uniti imaju posebni upgrade sistem koji jos nije jasan ali navodno se bira izmedu 2 tipa igranja
recimo flamethrower ili plasma cannon

igra ima i super weapone kao orbitalno bombardiranje itd

tolko kolko sam skuzil ak se sjetim jos cega napisem

Pojednostavljen cover mi nekak baca na dow 1, gdje si imao samo one kratere za sakriti se, vjerojatno ce i maknuti razliku izmdu light i heavy covera isto. Ne smeta mi, ja sam all for vece armije.

Sad budu morali paziti kak balansiraju te walkere jer svaki od njih more izdrzati tonu vatre, a vjerojatno nece biti isti. Orki ce vjerojatno imat jeftinije walkere pa ce ici na brojeve, eldari ce imat najbrže ali zato i najslabiji armour, dok ce space marinci imat armour ali ce biti malo sporiji.

Rekli su da se kampanja bude igrala na turnove , tj, ne turn based nego cese prebacivati sa frakcije na frkaciju u razlicitim misijama, kolko sam skuzil.

Nadam se da ce Chaos biti u igri, barem kao antagonist ak nist drugo. Nekak si mislil da budu izbacili ekspanziju sa ostalim rasama. Samo se bojim day 1 DLC-a.

neznam meni orkovi nikad nisu bili zanimljivi toliko osim kao muh marine chain sword fodder

neznam fali mi nesto, fali rasa definitivno al ajde tek su najavili nismo nis vidli pa sam optimistican

Heh, da, uglavnom to jesu u igrama, ali ako procitas par knjiga... zacudil bi se. Ja bas sad citam serijal " Beast Arises " o ogromnom warbossu velicine warhound titana koji je skoro osvojio cijelu galaxiju i pritom exterminatal pun kurac chaptera.

Chaos definitivno fali. Nahajpan sam ko budala ali opet osjeca se ta praznina. Nisam pobornik tih dealova danasnjice sa DLC-evima i ekspanzijama samo da dobimo essential rase koje su trebali biti unutrao d opcetka, al kaj mores.....

Samose nadam da kampanja bude jako story fokusirana i da prica ne bude predvidljiva.

Heh, da, uglavnom to jesu u igrama, ali ako procitas par knjiga... zacudil bi se. Ja bas sad citam serijal " Beast Arises " o ogromnom warbossu velicine warhound titana koji je skoro osvojio cijelu galaxiju i pritom exterminatal pun kurac chaptera.

Chaos definitivno fali. Nahajpan sam ko budala ali opet osjeca se ta praznina. Nisam pobornik tih dealova danasnjice sa DLC-evima i ekspanzijama samo da dobimo essential rase koje su trebali biti unutrao d opcetka, al kaj mores.....

Samose nadam da kampanja bude jako story fokusirana i da prica ne bude predvidljiva.
meni onaj aspekt orkova ako vjeruju u to je moguce nikad nije sjeo, opcenito nisam fan takvih stvari

ali cudi me da u svakoj igri su eldar od pocetka

i da najvise me zanima kampanja i sto misle napravit s time, ako prica bude dobra a govore kako ce s ovim pokusat napravit nesto na visoj razini neg dosad mozda i bude

https://youtu.be/A2TvGQ6TzjQ

Ne vezano uz dow 3, ali damn! Trebalo bi otvorit temu.

destrukcija je epic kaj je je

pratim to pomalo vec neko vrijeme, meni se neda teme otvarat i updateat jer zaboravim

mjesec kasnije
23 dana kasnije

https://youtu.be/aEQM9sbQ4fk

Gameplay.
e bas iso postat nisam vidil do sad

e slike izgledaju ko shit naspram kako je u pokretu

https://youtu.be/ZAy0N-lFGFc

Ne znam kaj da si mislim. Ne smeta mi toliko grafika i ne kuzim kaj se stalno ljudi bune da ne izgleda grimdark, meni boje izgledaju totalno ok. 

Kaj se tice gameplaya, ak je ovo sve onda nebude dobro. Zakaj u pizdu materinu nisu stavili jos barem jednu rasu...

Meni sve ok izgleda, jedino ne kužim čemu vraćanje klasičnom RTS gameplayu iz jedinice. Dvojka naspram ovoga izgleda kudikamo taktički superiornije.

mjesec kasnije

Bolje je. Ljudi vole base building i upravljanje sa vise jedinica.
yeste al iskreno nekuzim ni ja zasto nema jos jedne rase

ili ja kao veliki hejter orcova zakaj nisu ubacili necrone ILI BILO STO  uz chaos muhrenees

Treba nešto ostati za DLC-ove, tu Sega rastura ;D

Što se tiče base buildinga, ima svoje prednosti u kontekstu gameplaya, no vrijeme koje se troši na mikromenadžment resursima, mnogo se zabavnije može utrošiti tako da se prouči mapa i upozna njezin teren, isprobaju različite taktike na različitim mjestima, probaju raditi diverzije i što sve ne.
Teško je biti koncetriran ako se svako malo moraš vraćati u bazu da pokreneš štancanje x različitih jedinica i da ne znam, pošalješ dronea da popravi neku zgradu.

Po meni ono što je savršeno izveo Ground Control je evolucija RTS žanra. Dawn of War 2 je to super implementirao ubacivši dodatne role-play elemente, ne kužim baš vraćanje na staro radi zadovoljavanja fanova. Ima na tržištu i više nego dovoljno base building strategija, slobodno bude i nekakve alternative tom konceptu :)

9 dana kasnije
3 godine kasnije