Moja prva konzola bila je Nintendo, pa Super Nintendo i onda je dosao Playstation.
Playstation sam nabavio negdje 1999, donjela mi rodica iz Svedske radi od prve i dan danas. Kako je to bio obicaj u to vrijeme odmah sam ga odnio majstoru da ga cipira ali na opste iznenadjenje kada sam ubacio igru bila je crno bijela. Koje je to razocarenje bilo cak i na rubu suza.
Tek kada sam posudio jednu PAL igru od prijatelja bila je u boji tada je to bilo iznenadjenje na kvadrat jer sam nekoliko mjeseci igrao crnu bijelu varijantu. Tek kupovinom PSXa (jer naravno u to vrijeme je internet za mene bio misaona imenica) u rubrici pisama neko je pitao gdje ce nabaviti RGB kabl da mu igre budu u boji i ja sam pretrazio i kontaktirao sve ne bi li ga isto tako nasao. Srecom nasao sam ali i ne zalim te crno bijele mjesece jer se moze shvatiti kolika je zelja bila za igranjem, zamislite takvu situaciju danas.
Odigrao sam skoro sve hitove za ps1 od MGSa, RE, FF skoro svi dijelovi koji su izasli ukljucujuci i anthology, Crasha, Soul Rivera, Drivera....a najvise se igrao nogomet ili japanski kako smo ga mi zvali. Da ne zaboravim da sam igrao i LMA managere sa onim greskama na piratskim cdovima koje je codemaster ubacivao i neke potpuno nepoznate managere ukljucujuci i Kevina Keagena i ostalu gospodu.
Ovdje moram spomenuti da sam uporedo igrao i svaku FIFU od 98 koja je izasla kao i This is Football i sve NBA Live igre do ps2. Naravno uvijek se nalazilo vremena kojeg je bilo napretek za razne RPG igre od Breath of Firea, Suikodena, Legend of Dragoon, Xenogearsa, Chrono Crossa, raznih Tales igara do Vagrant Storya, Parasite Eve-a itd.
Prelaskom na ps2 trend se nastavio da bih napravio pauzu od skoro 6 godina pa se ponovo vratio gamingu.
p.s. PS1 period ostaje naljepsi period u mom zivotu i ta konzola je ostavila neizbrisiv trag i uticala na mnoge poglede na zivot koje danas imam. Mislim da je to nesto univerzalno za sve gejmere koji su odrasli uz igre ne bitno bile to konzole ili pc.