Sumnjam da će ovaj "fijasko" (negativna recepcija) ikako utjecati na setting sljedećeg Call of Dutya, ali i same igre, kojeg trenutno pravi Sledgehammer Games. Na tom naslovu rade već dvije godine, a kako je Advanced Warfare imao dobro recepciju (bolju nego CoD: Ghosts) i otvoreni kraj u singleplayeru siguran sam da rade na njegovom nastavku. Najvjerojatnije nam ne gine još jedna futuristička igra, a možda zapakiraju opet neki remaster s njom da poguraju prodaju.
Ghostse se stvarno mlako primilo pa je IW-u odmah bilo jasno da ga neće moći nastavljati.
No za 2018. ima nade, Treyarch tek kreće s radom na sljedećem CoD-u (ili je napravio nešto malo) tako da im nije problem mijenjati nakon što su vidjeli ovaj backlash, a uspjeh Battlefielda 1 može još više okuražiti Treyarch i Activision (ovo bi prvenstveno Acti gurao) na povratak u prošlost. Bilo bi lijepo da 2018. dobijemo Word at War 2, koji je originalno i bio planiran, 10 godina nakon originala.
Što se tiče promjena settinga u igrama, jasno vam je da glavnu riječ ovdje vode izdavači. Developeri im mogu pitchat ideje, ali izdavači imaju zadnju riječ, a Activision jako voli igrati ziheraški - to povijest potvrđuje.
Znate li da je jedini razlog zbog kojeg su dopustili Infinity Wardu da naprave Call of Duty 4: Modern Warfare to što su već imali u pripremi WWII za sljedeću godinu (Treyarchov World at War). A nakon neočekivanog masovnog uspjeha četvorke, htjeli su i WaW prebaciti u sadašnjost, ali je Treyarch već previše radio na njemu, tim bi potezom odbacili godinu dana developmenta. Zato je WaW ostao u WWII-u, ali ih je Activision natjerao da kompletno redizajniraju multiplayer po uzoru na CoD 4.
Osim WaW-a, razvijao se još jedan WWII CoD - Devil's Brigade. Jako je interesantan članak o toj igri. No oni nisu bili otkazani samo radi zasićenja WWII settingom, postojao je još i niz drugih faktora poput spajanja Vivendia i Activisiona u to vrijeme.
Ovaj novi prikaz Infinite Warfarea me nije oduševio, ali je bar grafika prilično dobra. Interesira me što spremaju za multiplayer i co-op zombije, ali i dalje mislim da je future setting već polako izlizan i da ga CoD više ne bi trebao forsirati.
Prava zvijezda je opet CoD 4: Remastered, odlično izgleda i tako se rade remasteri. Nadam se da ćemo vidjeti više gameplaya ubrzo.