Prvi "motor" (tada se to zvalo bicikl s motorom ili u narodu moped) sam dobio sa 14god 1988 - Tomos Automatic A3L.
Zatim sam nakon dvije godine dobio (dobio…starci mi kupili) Tomos BT 50, kakav je to motor bio, 50 kubika, a juri 80 (ako mu ispoliraš kanale, možda zamjeniš karburator (u narodu fergazer) ili službeno rasplinjač (recimo odeš u Trst i uzmeš Dellorto) i još staviš rezonantni auspuh…mogo si navuć i blizu stotke ako se sagneš 😋
Neki su mijenjali i prijenose, čak i provrt cilindra sa 38 na 40, pa čak i 42mm 🤠
Nakon godinu dana 1991. dolazi Tomos CTX 80…jebote kako je taj povlačio iz niskih obrtaja, pa kad si i neku macu povezao (i namjerno naglo kočio da bi na leđima osjetio njene meke bijele grudi) 🤣 nije se osjetilo toliko ko na 50 kubika 🤠
Onda je došao rat, napunilo se 18 1992. pa se prešlo na aute.
Ali 1993/94. sam imao još jednu epizodu sa Kawasaki(jem) ZZR-600.
Pao u nekog blagoj prometnoj, izvukao novce za štetu, starci vidjeli da bih mogao stradati i odlučili (potrefilo se taman) kupit nešto bolji auto i to je bilo to.
Ali sjećam se rado tih trenutaka.
Eh da, kasnije u 30-im, imao sam onaj mali retro Piaggio Vespa skuter 50ccm, i nakon nekog vremena kupio novu Piaggio Vespu GTS 250ie, nakon 3 godine ju morao prodati jer sam morao uložiti pare u biznis.