Moje misljenje je da smo previse rezevirano igrali od prve do zadnje minute. Rizik koji smo preuzeli kad nije trebalo(118 minuta) bio je potreban kroz prvih 90 minuta, iako taj faktor nam je onemogucila igra Portugala i par odlicnih ideja Santosa. Kad sam vidio Fontea u prvih 11, rekao sam pa kud bas danas i protiv nas, inace je na tom mjestu bio stari Carvalho koji nebi mogao ovako dobro u paru s Pepeom pratiti nasu igru. Adrien Silva u sredini terena isto pogodak, trka i nekoliko startova, odnosno prekršaja koji su zaustavili par nasih kontri. Cedric koji je prakticki pa potpuno zatvorio Perisica, gdje je inace igrao izgubljeni Vierinha koji nije cuo za obranu. To su sve potezi kojima je Santos dobio utakmicu, a mi smo ostali bez pravog pokusaja do 118 minute i udarca glavom Perisica, dok priliku Vide necu komentirat iz razlog jer znam iz iskustva da nije samo tako u vec laganom padu loptu poslati sa dovoljno snage i preciznosti tamo gdje treba.
Portugal je odigrao prakticki pa bez greske i imam nekako osjecaj da idu barem po 3.mjesto, koliko god neuvjerljivo izgledali na terenu, jednostavno se Ronalda i drustvo ne može optisat. Iako priznajem Ronaldo bas i nije previse bio vidljiv i pojavio se na kraju kad je najvise trebalo. Što se tice nas, lako je biti general poslije bitke, međutim vec oko 55-60 minute bilo je vidljivo da treba promjena tempa u nasoj igri jer igraci koji su trenutno bili na terenu nisu donosili živosti i nisu bili opasni. Pjaca je trebao biti na terenu vec od 60-te minute i on je na kraju i donio najvise zivosti i tempa u nasu igru, ali tih 10 minuta sta je dobio nije dovoljno, isto tako smatram da je Rakitic trebao ostati na terenu do kraja. Bilo je potrebno preuzeti incijativu i rizik, mozda ne od samog pocetka, ali vec pocetkom drugog poluvremena trebalo je ubaciti u brzinu vise. Brozovic od kojeg sam ocekivao dosta na ovom prvenstvu, ostao je nedorecen zbog pozicije na kojoj je igrao i to mu jednostavno nije odgovaral, on je igrac SREDINE terena gdje svojom trkom donosi prevagu. To su sve Caciceve greske i ne samo u ovoj utakmici, vec tokom cijelog prvenstva gdje on jednostavno nema osjecaj za zamjenu i ceka do 89/110/96 minute na prijekopotrebnu promjenu.
Na kraju, decki su dali sve od sebe i htjeli su pobjedu vise od icega. Mislim da je glupo komentirati tko je trebao biti pozvan, a tko ne jer nitko ne garantira da bi Lovren bio besprijekoran ili da bi Halilovic nesto promijenio i dobio pravu priliku/minutazu jer ko sto vidimo Pjaca ju nije dobio kako spada. Euforija je bila velika i smatram da se Portugal cak i podcjenilo od strane nas navijaca, ali opet nemogu se oteti dojmu da sam u kaficu slavio gol Perisica, a vec sljedecu minutu gledao kako Quarsema(da zacoprao sam bio i reko oko 70-te da bi ga ja uveo jer moze zabit gol) zabija za pobjedu. Strasnooo..