Tzereen Probat ću ti ja objasnit kako to ja vidim.
-Ovakav stil igre kao što je hunt, tarkov pa i arc raiders napetost dolazi preko atmosfere. Marathonov neon-bomb zapravo to ubija. Marathon izgleda kao modna revija u svemiru. Šta je najgore i tam sam dizajn nije poseban po ničemu.
-Mape kao da su kreirane kao poligoni za testiranje, jako generičko i bez ideje. Čak im nedostaje i onaj "environmental storytelling" po kojem je zapravo i Bungie nekad bio poznat
-Praznina na mapama - odigrao sam nekoliko matcheva na server slamu i jedva naišao na nekoliko interakcija s ljudima. Imam osjećaj da je na jednoj mapi bilo maksimalno 10-20 ljudi, a oni koju su izašli ranije iz igre, server na popunjava nadomjestak igrača kao npr arc raiders. Zapravo sam bez ikakvih problema trčkarao po mapi.
-Loot i progression gotovo nikako nije objašnje - igra ne objašnjava ni osnove, što su artefakti, resursi za crafting, što je smeće?
-Priča? Nula, doslovno. Najbolji dio igre je bio zapravo intro i loading screen. A to šta sam iz tog zaključio je da je priču napisai AI bez imalo smisla i zanimljivosti.
Za mene Marathon pati od krize identiteta. Igra pokušava biti drukčija i cool, želi u voz vlakom koji brzo ide i gazi sve pred sobom ali pritim igra gubi osjećaj opasnosti i težine koji bi jedan extraction shooter trebao imati.
Čak i da sve to bacimo u vodu, nakon nekoliko partija, jednostavno nemam želje igrati. Ne vuče na još.