U osnovi ovakvo je moje tumačenje povodom trenutačnog izlaska Pro konzole.
-Dakle, ako posjedujete trenutačnu PS4 konzolu, kao što je viper rekao, nije da igrate na 5 fps-a sa sub-par rezolucijom, već sasvim pristojno. Ja kad vidim šta su ND-ovci napravili sa Unchartedom 4 ili ID sa Doomom, nije da nema mjesta za proširenja na trenutačnoj ps4 konzoli. Nema potrebe za panikom ili kukanjem za tehnologijom koja je, realno govoreći za Balkan, trenutačno široko nedostupna većini (govorim o 4K i HDR-u).
-Ukoliko, pak, imate želju za boljim i jačim, naravno ostaje vam mogućnost da kupite Pro, ali to po meni to već ide u mentalni sklop PC high-end korisnika, koji uvijek žele da imaju najbolje moguće na svojoj platformi odabira. I to je uredu, ne govorim ništa protiv tih ljudi, ali nekako mi to nikad nije bio "temelj" konzola, već upravo suprotno, pokušavanje izvući najbolje iz trenutačne konzole.
Ja bih također volio Pro, ali zašto da ako recimo imam ps4, žurim da prodam postojeću konzolu da bih nabavio "bolju"... Zbog čega, zbog nešto većeg broja fps-a ili kvazi 4k rezolucije? Stvarno ne vidim potrebu za tim. Nije sad baš da ćete biti zakinuti za PS4 ekskluzivu ili nešto slično.
-I posljednja varijanta, ona koja po meni opravdava kupnju Pro-a je ujedno i najjednostavnija... Ako vam je ovo prva kupnja nove PS4 konzole, onda stvarno mislim da je PS4 original suvišan.
Naravno, ovo govorim uzimajući u obzir naše područje, gdje ipak ne vlada takva idila po pitanju finansija i nekim rasipanjem.