Sad kad sam završio main story i poprilično sam siguran da sam skoro sve počistio mogu napisati moje mišljenje.
Isto tako ne posjedujem DLC koji dodaje novu underwater zonu i novi skill tree.
Za početak moja je želja bila igrati nekog necromancer castera međutim melee borba mi je bila jako mesnata i odlučio sam ostati kao melee veliku većinu igre. Thonkanje sa 2handerom je baš over the top apsurdno zabavno. Pogotovo kad pogodiš nekog u glavu i lansiraš ga 10 metara u stranu gdje si zamahnuo. Što je najbolja stvar imam sve spellove, sav gear i sve što mi je potrebno da igram necromancera ali kad sam izguštao tu sirovu snagu melee 2hander božanstva jednostavno nema više smisla igrati drugačije. Zašto bi trčakarao sa 5 (kasnije 6) miniona koji će se tuckati sa mobovima kad mogu uletit sa 2handerom kao Miro u Tuhija kao sivonja i jebat mater svima usput ignorirajući sve što me lupa.
No dobro to sam ja i moja želja da razjebem igricu na proste faktore.
U globalo je igra sasvim solidna, hrpu oružja, magija, itema, krafting, kuhanje, pecanje armori buildovi, sve je to super.
Međutim…
Ne sviđaju mi se neke stvari.
Questovi su općenito jako glupo ponekad koncipirani. Jednostavno imaš A B i C opcije u kojem nebitno što napravio npc umre. I to tako bude. Danas sam naletio na quest u kojem te npc napadne čim udeš u naselje. I imaš opciju da ga pokušaš nagovoriti da nema potrebe za borbu ali što god napravio npc će te napast. Sad ja sam fakat prije toga dignuo kraftanje na max, i respecao sam se sa 80 poena u krafting stat tako da sam si tu iskraftao neke divljačke +14 potione koje su abnormalno broken (npr. možeš iskraftati potion koji smanjuje fall damage za preko 100% = skačeš od bilo kuda kad želiš). Jedan od potova koji sam si napravio je taj da skočiš više u zrak, i pomoću njega sam uspio totalno eskivirati npca i otići dalje u selo i riješavati questove. Sve sam questove riješio u selu i ono što me razočaralo je što je taj debil još uvijek tamo živ, ali me svi tretiraju kao da sam ga ubio, njegova žena plače jadna itd.
Drugo ono što mi se isto tako ne sviđa je to što svijet nije toliko živ što se npca tiče. Čuvari idu okolo po gradu, npcovi stoje na mjestu, jako se malo kreću, nemoj sjest na klupu stolicu krevet, neke tako basic stvari ne postoje da to nisu istine.
Upgrejdanje geara je užasno glupo. svaki upgrade diže armor za 1 ili 2 te eventualno pojavačava statse ali ne sve. Počinje sa 400-500 golda i onda na +10 cijene skyrocketaju u 40-50k po upgrejdu po itemu.
Jedini način na koji možeš toliko para imati je da hoardaš sve iteme u prvoj drugoj i trećom mapi, grindaš levele i onda kad imaš jedno 70-80 stat pointa napraviš respec sve dumpaš u Practicality (diže krafting i diže gold cost prodaje itema), iskraftaš sve wyrdbone arrowse što može, digneš krafting na 100 u šutu i prodaš njih te sav šitni gear i smeće koje si hoardao 50 sati i onda imaš par milijuna golda i miran si. Ako je to potrebno da bi mogao sa guštom upgrejdati weapon koji mi se sviđa onda u kurac. Da ne pričamo kako neki spellovi i neki predmeti koštaju po 10k golda po predmetu.
Broj 2 najveća greška koju ljudi rade je što stavljaju statse u sve statistike. Ja sam na početku pokušao igrati kao neki krafter pa su me mobovi silovali kao Epstein. Znači nema smisla. Pumpat Endurance i STR DEX ili Spirituality za ono što koristiš i vozi. Jednostavno ne možeš drugačije ako ne želiš biti ragdoll kurva za neprijatelje.
Broj 3 realno nema izazovnih bosseva. Kad jednom skontaš igru postaje dosta monotono kasnije. Npr. Ja sam došao do egzistencijalno vrlo vjerojatno najboljeg armora i najboljeg weapona za build koji želim igrati. I sad kad sam tu nemam više što ubijati sa njime. Da krenem sad new game plus sa istim armorom završio bi igru za par sati. Nije poanta koliko hpa imaju. Imaš dušu od Arthura i nisam na niti jednom boss fajtu iskoristio njegovu moć jer nije bilo potrebe.
Jedno što mi je bilo teško early game je taj Wyrd Knight koji te lovi. Sad realno bi mogao 20 njih pokositi, i bilo bi zabavano kad bi uopće bilo njega. On se respawna svakih ne znam koliko dana ili tek kad otključaš novu moć od artura. Uglavnom 3 put sam ga tukao sve skupa vani i prvi put baci armor i to je to.
Najzabavnije borbe su early game, bossevi jebemti bacaju Getuge Tensho i takve nekakve pizdarije. Kasnije sve neki pizduni na istoj šemi, puno hpa ali ja ga propucam 1 shotam ga lootam sve što ima i bacim u stash. Zapravo probao bi hrpu drugih buildova ali ako ne upgrejdaš oružje u armore na +8 endgame nemaš što raditi.
Ne znam milsim da ramblam u krug oko nekih stvari koje su trebale biti jako jednostavne. Ide mi na kurac što je odlična priča ali neke stvari su toliko plitke oko istog da to nisu istine. Npr jedan npc ti neće dat quest reward zbog kojeg si žrtvovao 30 max healtha ako mu nedaš da se jebete jer se on zaljubio u tebe i automatski prestaje biti vendor nakon toga. A lik prodaje endgame krafting matse. Znači moraš mu pušit kurac ako hoćeš njegov hammer. A ako ne riješiš to onda njegov master neće prihvatit quest drugi. nemaš druge opcije. A pošto sam imao već fukaru ingame, na kraju kad sam završio u post creditsima pisalo da sam prevario tu ribu.
Fakof.
Uglavnom dobra igra.