Neznam zake pljuju po Samsungu ili jel Hisense dobar. Uglavnom večina brendova ugrađuju kineske kompresore jer su u dugoj tradiciji proizvodnje.
Kompresor je srce svih hladnjaka.
Zašto su neki bučniji od drugih. Vjerojatno to ovisi i o samoj izvedbi i dizajnu kućišta i instalacije samog sistema.
Jer kada sve počne rezonirati sa radom kompresora pa dobiš ono brujanje, vibracije, šklokotanje i sl.
Ja sam nedavno kupoval hladnjak i prvenstveno sam gledao da ima vanjski kondenzator zbog bolje odvodnje topline. Što može na kraju značiti i dulji vijek.
Imali su samo dva modela istog brenda sa vanjskim kondenzatorom i odabrao jednog koji mi odgovaral po dimenzijama a i bio je nešto jeftiniji.
Liebherr je taj kojeg sam uzel.
Klasičan samostojeći sa ledenicom u gornjem dijelu. Nije no frost a to mi nit ne treba. Jednom u par mjeseci nije mi problem ga sam odmrznut.
Oba hladnjaka su bili na akciji jer trgovina ih se valjda želi što prije riješiti zbog trenda da se sve utrpa u izolaciju.
Ostali svi imaju unutrašnji kondenzator koji je zalijen u izolaciji i foliji. Kad se pokvari nešto u samom rashladnom sistemu ide u smeće.
Bitno je da ti ima što dulju garanciju.
Moj ima 5 g.
Što se tiče zvuka rada, ma gotovo nečujan što mogu naravno zasad prepisat i tome što je nov ali i što imam namještenu temp na malo ispod sredine što je ful optimalno i time ga ne forsam.
Na srednjoj postavci mi je hrana bila malo čak prehladna pa sam zato povisio i tak ostavio.
Uglavnom dva dosadašnja hladnjaka sam imao podešeno na 3-4. Ovaj novi nema brojčanu oznaku već samo skalu. Hladi ko Sibir. Zadovoljan sam kupljenim.