chono probao Control, nije za mene. Mozes pronaci hrpu igara sa pojedinim elementima dobro izvedenim, ali rijetke su kao cijeli paket poput Hl2, jer Hl2 nije samo fizika. Tu je i prica, animacije, zvuk, art, dizajn, cak i voda, AI… znaci cijeli paket. Ti moras uzet 15 igara da bi usporedio sa HL2… to je problem
Meni je Control po svemu ekivalent ili čak nadmašuje Half Life 2. U puno više od jednog ili dva elementa.
Sve što si naveo tu, Control odrađuje maestralno. I (po meni) stvari koje ovise o ukusu i stvari koje jednostavno moraš objektivno priznat.
Jasno da ti se igra ne mora svidjet, mnogima se nije kao ni Half Life 2, iako moram priznat da među svim gamerima koje ja poznajem, oni koji su uopće igrali Half Life 2 su u debeloj manjini i to je žalosno.
Mnogima su pak Fear i Fear 2 na toj razini na kojoj je tebi i meni Half Life 2, ja ih nikad nisam igrao, ali čujem samo najbolje.
I sjetio sam se još jedne igre sa praktički ekvivalentnom razinom interaktivnosti u gameplayu kao Half Life 2, a to je Dark Messiah of Might and Magic.