maverick Ja bih rekao da je to osobna prefencija. Doom ima izmisljena oružja i naravno da simulacija istih nije na razini CoD-a, ali mi nema nista drazega sa meathook se privuci neprijatelju i sa sawed off shotgun razvaliti lice
Naravno da je osobna preferencija. Nisam ji rekao da igra mora imat oružje kao kodara. Doom je totalno svoja priča i bazira se na adrenalinu, traversalu i makljaži.
maverick U TLoU 2 fizika nije naprednija nego u Half-Life 2 tj nema je u tolikoj količini.
Kak znaš da nema? Stalno se događaju momenti kao u Half Lifeu 2 di indirektno ili slučajno napraviš kaos jer igrini sistemi rade neovisno o tvom inputu.
Half Life 2 ima Gravity Gun koji daje mogućnost grabanja i lansiranja bilo kojeg objekta. Druge igre imaju druge metode interakcije sa fizikom.
U Bulletstormu možeš lansirat lika u lika koji pogodi eksplozivnu bačvu i eksplozija lansira druga dva lika da se nabodu na kaktus. Imaš onaj eksplozivni bola launcher koji radi kaos s fizikom u igri, Ratchet and Clank Rift Apart također ima mnoga oružja koja koriste fiziku da rade kaos po levelu i ima hrpetine takvih primjera. U Oblivionu možeš vendoru stavit kantu na glavu da te ne vidi dok kradeš. U Deus Exu možeš ulovit granatu koju je netko bacio na tebe i bacit ju natrag, više igara ima tu mehaniku.
Da u svim igrama imaš Gravity Gun, razina interaktivnosti bi u mnogima bila ista kao u Half Lifeu.
maverick Ne znam baš. Volio bih vidjeti neke primjere.
Outer Wilds ima kompletan solarni sustav sa realističnim gravitacijskim efektima, u Amnesiji doslovno otvaraš ladice i vrata ručno, manipuliraš predmetima kao u Half Lifeu sa gravity gunom, hrpa indie life ili business simulatora realno simulira fiziku do mjere da možeš koristit kutije i u njih stavljat predmete i nosit ih bez ikakvih clipping problema, nešto što se recimo u HL Alyx smatra revolucionarnim…
Primjera je hrpu ako gledaš oko sebe.
Osim Indie igara, najbolji primjer za physics based gameplay koji ja znam je definitivno Control. Kad grabaš telekinezom bilo kaj oko sebe i to razbacuješ okolo i gledaš realističnu destrukciju i sekundarne efekte koje to prouzroči i utječe na neprijatelje…
Zato što kodara nije simulacija. Milsimovi se fokusiraju na izračun putanje zrna, fokus stavljaju na onaj dio od kraja cijevi do mete, al ovo sve između izlaza cijevi i ramena lika MW2019 još uvijek odrađuje najbolje kaj sam ja vidio.
chono Sjecam se postova kako su ljudi odusevljeno reagirali kada je Ellie oruzjem taknula policu i popadalo je sve ili se pomaknulo. Ili desetke slicnih situacija gdje podsustavi u igri jednostavno funkcioniraju i rade svoje.
Igraj Control.