Nijednoj igri ne bih dao 10/10 jer se svakoj može naći i najmanja mana, ali nekako su mi Red Dead Redemption 2 i The Last of Us 2 najkvalitetnije stvari koje sam odigrao, blizu savršenstva. RDR2 zbog nevjerojatnog open worlda koji mi je možda 'uništio' druge open world igre jer teško da išta može biti toliko živo i imerzivno kao u RDR2. I naravno možda najbolji protagonist ikad. TLOU2 zbog najboljeg gameplaya koji sam ikad iskusio uz odličnu priču za koju je trebalo imati muda. Leakovi su mi skroz smanjili hype za igru, nisam ju takao 6 mjeseci iako sam ju prednaručio. Čak sam i ušao u igru s očekivanjima da ću je hejtat. A onda bila pravo otkrivenje.
Division i GT Sport su mi isto drage igre u kojima sam potrošio blizu 2000 sati i 1000 sati.
Ali kad nekako zamišljam najdraže mi igre, uvijek se vratim u PS3 eru i veliku četvorku, vjerojatno meni 4 najdraže igre. Red Dead Redemption, Uncharted 2, BioShock i Deus Ex: Human Revolution.
RDR kad sam prvi puta igrao je bilo nešto posebno. Inače nisam neki fan vesterna, ali stvarno sam uživao u ovoj igri i njezinom svijetu, prateći Marstonovu priču o iskupljenju. Dugo sam ju držao za najbolju igru ikad, ali kad sam ju ponovno odigrao nakon RDR2, vidjelo se da su neke stvari malo zastarjele. I onda mi je jednostavno bila manje dobra od dvojke, ali mi je i dalje vjerojatno draža. Tu bih rado možda jednog dana htio vidjeti remake.
Uncharted 2 ima stvarno odličan SP, ali igru pamtim zbog MP-a. Mislim da se nikad u gamingu nisam zabavljao kao kad sam igrao MP ovdje. Toliko je basic, ali toliko dobar i skill based. Da ga barem mogu ponovno iskusiti, pa makar na sat vremena…
BioShock je za mene i dan danas najbolja priča u gamingu i teško da ću ikad iskusiti bolju. Toliko je dobra. Od silaska u Rapture do cijele misterije i na kraju 'Woud you kindly'. Šok i nevjerica. Zadnjih 10% igre s narativne strane nije na razini kao prijašnjih 90%, ali to je toliko iznad svega ostalog, pa kažem, sumnjam da ću bolju priču više ikad iskusiti.
Deus Ex: Human Revolution mi je otkio koliko stealth žanr može biti dobar, te da RPG igre nisu bauk kakav sam mislio i zbog toga sam igri neizmjerno zahvalan.
Ima tu još puno igri u kojima sam uživao kao klinac poput Unreal Tournament, San Andreas, Gran Turismo 4, Black, Super Mario Land 2… ali to su bila neka druga vremena kad još gaming nisam uopće ozbiljno shavaćao.