Prije nego što počnem pisati moram napomenuti da sam odigrao sve igre kao i DLC-eve tj ekspanzije i ruku na srce prvi dio sa The Following nema nikakve konkurencije ni dan danas.
Ovo je realno ekspanzija koju su izbacili kao punu igru pa ju kroz tu prizmu i treba gledati. Cijena od 60€ je diskutabilna, ali igra generalno nije loša i meni je osobno bolja od drugog dijela, barem onog kakav je na launchu bio.
Priča prati Kyle Crane-a, protagonista iz prvog dijela koji je spletom okolnosti živ sa sada novim i diskutabilno boljim arsenalom. Igra se odvija u Castro Woods koji je neka kombinacija američke Montane i realno možda Švicarske. Količina detalja je zbilja visoka u nekim dijelovima, dok u drugim nije što je realno i za očekivati.
Gameplay loop je jednak kao i u drugim igrama uz naravno očekivana poboljšanja sa strane raspadanje zombija te nekih drugih update-a koji su vezani za priču koje neću spojlati.
Traversal se realno svodi na trčanje od jednog kraja mape do druge uz vožnju auta i kasnije njihanje stablima kao tarzan sa kukom koji moram pohvaliti u smislu balansiranosti gdje je bolja nego što je bila u drugom dijelu ali opet ne toliko OP koliko je bila u prvom.
Priča je klasična, predvidljiva i iskreno malo loše odrađena u nekim dijelovima, ali ono što sjaji u ovoj igri kao i u prijašnjim igrama su side questovi koji su generalno više hit nego miss. Neki side questovi tipa onaj sa Starchild su mi bolji nego većinu u glavnoj priči, dok su drugi klasični filer sadržaj koji daje malo sadržaja i još manje nagrade.
Kraj igre po meni pati od istih mana kao i druga igra, kao da su veći dio budžeta uložili u početak igre i njezinu prezentaciju da daju što bolji dojam, dok je završetak igre skrpan kraj s krajem - ali opet, unatoč tome sve je generalno bolje nego drugi dio.
Za mene je ovo trebala biti ekspanzija za Dying Light 2 kao što je najavljeno te bi samim time čak i podiglo vrijednost same igre. Iskreno, ako se nađe za 30-40€ ovo je pun pogodak igra, ali za 60€ ju je teško preporučiti.
Nakon 25h igranja, sa svime riješenim, od side questova, safe house-ova i onih električnih releja ovoj igru bi dao nekih 7.5/8-10 stime da više naginjem prema prvoj ocjeni…