P.S. Lajk bi dobio od mene i da si napisao samo onaj odlomak o Destinyju i Divisionu, tu u potpunosti dijelim tvoje mišljenje. Nikada nisam shvaćao toliku privlačnost tih grind naslova, ali de gustibus... Naravno, bez uvrede ljubiteljima spomenutih igara, to je samo moje mišljenje, a svi znamo što se za mišljenja kaže... ;)
To je sigurno onaj slučaj "great minds think alike". Nije samo stvar u grindu, već i što se radi o koraku od MMO igara. Nikada se nisam vidio u tome, a PC-u izbjegavam svaki tip igara s ovakvim prizvukom, pogotovo MMORPG.
Mene jeza ponajviše hvata od ove nenormalne količine indie shovelwarea, koju, da bi stvari bile još gore, često neopravdano glorificira i kritika. Razumijem da do hiperprodukcije indie igara dolazi zato što su ulaganja minimalna, a potencijalna dobit velika, ali mislim da se takvim ziherašenjem cijeloj industriji čini medvjeđa usluga što jednom mora dovesti do kritične točke.
Ne želim odveć kritizirati indie igre. Najveći broj tih igara je iz domene neovisnog izdavaštva, ili onog koje je financirano od strane zainteresiranih gamera. Tu i tamo se zalomi neki naslov tipa Unravel, gdje nezavisni studio dobije izdavački ugovor s gigantom kao što je EA. I sve je to ok, ali očigledno ovakav trend djeluje i na velike izdavače. Veći fokus na manje igre, kao i na one mobilne, nije nešto što dugoročno vidim kao meni zanimljivo i privlačno. Niti dobrim za industriju generalno, ako mogu tako reći.
Često sam se i sam zapitao je li možda problem u meni što kod igranja više ne osjećam nekadašnji zanos, ali s vremena na vrijeme uvijek bi se pojavila neka igra koja bi me oborila s nogu i dokazala da je problem ipak u kroničnom nedostatku kvalitetnih naslova. Kao što si napisao, ima ih nekoliko i na prošloj generaciji, ali definitivno sve manje i manje.
To isto stoji. Kod nas "starijih" je prisutno i zasićenje i ništa više nije dovoljno novo. Eto, mene baš iz tog razloga veseli potencijalno jako ugodno i zabavno igranje u VR-u za određene naslove u budućnosti. Mislim da će VR donijeti pozitivan pomak kad se počne koristiti puni potencijal, i konačno promjena perspektive je nešto što je potrebno. Prevelik je poguranac industrije i ulaganja u ovaj trend da bi ga vidjeli kako propada tako brzo.
Vjeru u VR ulijeva mi i ovaj čovjek - https://www.youtube.com/watch?v=fyjJrF2gJ34
Ne znam za mlađe, ali Carmack mi je uvijek bio vizionar i osoba koja je bila u stanju gurati industriju, barem što se tiče tehnološkog aspekta. Od ovoga bi doista moglo biti nešto.: )