@sanzo a sad bez preseravanja i ocajnog nacina pisanja i komunikacije s moje strane.
Privlaci me Steam Machine jer mi je Steam primarna i jedina platforma na kojoj igram. Svjestan sam prosjecnosti snage ovog uredaja i potencijalno visoke cijene gdje se gubi dojam isplativosti odnosno omjer ulozenog - dobivenog, tim vise nekome tko je PC igrac.
Svjestan sam ogranicenosti u nekakvim novim triple A naslovima, gdje je sasvim logicno da upadas u medium do high postavke uz limitiran framerate. Svjestan sam da nemozes beskonacno ici u proslost out of the box za starije naslove i ocekivati plug and play iskustvo s njima.
Uzevsi sve to u obzir, pa i tvoje observacije, meni je ovo i dalje napet komad HWa zbog svoje specificnosti s jedne strane i otvorenosti s druge. I da sam slazem SFF, uspio bi sirovom snagom sloziti bolje, za vise love, ali nisam siguran da bi bilo ovako slojevito optimizirano HW + SW (tako govore prvi dojmovi recenzenata) kao sto je to napravio Valve.
Uz to, svida mi se rjesenje hladenja i buke, jer je potpuno kustomizirano i cijelo kuciste i njegovi gabariti su prilagodeni sklopu, a ne suprotno. Svida mi se izgled uredaja, mogucnosti kustomizacije izgleda, pa cak i maska, a inace nisam na to previse obracao pozornost do sada u zivotu.
Osobno si znam nastimati sve sto me zanima, pa tako i prilagodit stare igre novom sustavu i novom hardwareu. Cak naprotiv, volim to radit, nije mi tlaka i predstavlja dio zadovoljstva kada postavis i krenes igrati.
Zasto je ovo odjednom postalo zanimljivo u mom slucaju? Ostario sam, za mjesec dana stize drugo dijete, nemam vremena sjest za PC ili konzolu i picit neke velike AAA igre i ulupat 100h u mjesec dana u neki RPG ili sandbox. Faken Stalker 2 igram vise od godine dana i dalje nisam prosao. Fokus mi je na neke starije naslove i indie. Stvarno sam misljenja da je ovo sweetspot uredaj za mene, bez obzira na sve nedostatke i nelogicnosti ako cijena bude 900 eura. Zapravo ako bude takva cijena onda i kupnja dolazi pod upitnik, jer to je 75 eura po mjesecu kroz godinu dana da bi odigrao neznam Planet of Lana 2 i Terminator No Fate? Mislim da nije neka racunica onda.