Mislim da će još duže vrijeme većina toga biti samo upscale.
No kul da ovo dolazi. Kolekcionari će doći na svoje.
The Revenant nebi smio upscale.
Mislim ima potencijala kolko hoces jer je vec hrpa filmova(snimana na filmskoj vrpci) skenirana u 4k. Neki i u 8k tipa Samsara
Pogotovo oni snimani na 70mm filmu trebali bi bit fino iskoristeni u 4k formatu jer detalja na filmskoj vrpci ima.
Uz ljenost izdavaca da napravi posten release filma u 4k problem su filmovi snimani digitalno u 1080p tipa danski The Hunt koji je sniman sa Arri Alexom :
Odličan članak. Tehnologija grabi naprijed krupnim koracima, ali šteta da sve grane nisu usklađene. Tako ja recimo Netflix streamam na sub 720. I naviknes se na takvu kvalitetu.
Uzeo sam netflix prije par dana jer nisam mogao nac Broadchurch u nekoj postenoj kvaliteti.
1080p kvaliteta je ok. Vide se tu i tam na tamnijim scenama artefakti zbog nizeg bitrate-a nego bluray, a sve ispod toga je uzas i definitivno nebi placal nesto tolko losije od onoga kaj se moze skinut na torrentu. Jbt placas posteno, a dobivas losiji proizvod od onih koji "kradu"
Problem streama je kaj Netflix nema sve, hulu nema sve, amazon prime nema sve ... Jbg treba placat vise servisa, a to se isto nakupi i pitanje koji su vam dostupni i koji je sadrzaj sa tih servisa dostupan vama.
Pitce na grani znaju kolko je recimo nas netflix siromasniji od americkog.