Switch sam kupio zato sto ga mogu spojiti na TV. Ovo je no-no.

Koliko vidim, bit će to po specifikaciji najjači handheld, samo će vjerojatno i cijena biti paprena za većinu igrača. Umjesto ove slabije verzije, Steam Deck će vjerojatno ostati bolja opcija.

U biti, najveća je novina da MS ulaže značajne resurse da složi lite verziju Windowsa 11 koja će pretpostavljam postati baza za sav budući hardware, uključujući nove Xbox konzole.

Fora stvar i čini se dosta ergonomično iako glomazno. Nažalost, nakon dva Steam Deck-a AAA handheld gaming za mene više nije.

Mislim lijepo je imati neke igre sa sobom tako u pokretu ali to dosta često zna sa sobom nositi penale u obliku manjak performansi ili baterije pa se uvijek na kraju vratim nekim laganijim indie igrama ili retro emulacijama za što je meni dovoljan Retroid Pocket 5, dok je za sve ostalo PC tu.

Postoji li neka Xbox igra koja nije na PC-u i hoće li ona raditi na ovome?

prayer

Igra Xbox igre nativno, win 11 je u pozadini kao i kod Xboxa normalnog samo ovdje imaš veći pristup, dakle igrat će GTA 6. Može se spojiti na RTX 5000 ili ostale kao svaki Asus Rog Ally u docked modeu.

To znači da do izlaska prave PC verzije za GTA 6 ovo bude ultimativno ali skupo iskustvo.

Sada citam da je ovaj Z2 A APU snage otprilike kao i onaj u Steam Decku, nekako mi se to cini bas previse slabo za uredjaj koji tek izlazi u 2025/26. Kontam da vjerojatno ciljaju neku kompetitivnu cijenu s tim uredjajem, tipa 399$ do maksimalno 499$.

Mozda steta sto nisu barem isli s Z2 ili Z1 Extreme pa makar uredjaj bio malcice skuplji, ovaj Ally X Xbox s Ryzen Z2 Extreme ce biti apsolutno mocan, samo kostati ce sigurno previse.

prayer Ovo je PC

Znači ako postoji Xbox only igra i imaš ju na svom računu nećeš ju moći odigrati na uređaju koji se zove “Xbox”?

Brijac

Ovo nije Xbox, ovo je Rog Ally sa Xbox skinom i dodatnim gumbom koji pokreće neki custom Game Pass app dok se pali neka Lite verzija Windows 11.

Mislim da su i sami rekli da bi njihova prijenosna konzola trebala biti kroz nekih pat godina ako ju uopće bude pa ćeš onda moći igrati sve, ali kako se čini prije bi mogli emulatori ustupiti na snagu ili neka konverzija tih par igara sto su bas eksluzivne. U biti sve je kao do sada na PC, ako imaš play anywhere igru igraš ju na svemu u suprotnom ti je zaključana za konzolu barem za sada

pravednik Mislim da si nešto krivo pohvatao. Ovo nije jedna od podržanih platformi za GTA 6 launch jer to Rockstaru jednostavno nije u planu ni interesu.