DEVELOPER: Dogubomb,
IZDAVAČ: Raw Fury
DATUM: 10.4.2025.
PLATFORME: PC, PS5, XSX/S

Blue Prince je pravi hidden gem. Genijalna igra.

Uopće mi ni na kraj pameti nije bilo kako ukomponirati rogue u avanturističku igru, ali uspjeli su i igra je zbilja inovativna.

Gotovo siguran indie goty.

Izdvajam iz što ste igrali teme jer mi se čini da ima dosta potencijala ovako

Dostupno na PS+ Extri, izašlo prošli tjedan

Odlicne reviewe ima igra, probati ce se sigurno buduci da je na GamePassu!

Traileri baš ne govore dobro kakva je igra.

Ona je najmanje avantura, a zapravo je kombinacija board gamea i escape rooma s rogue elementima.

Igrač se nalazi u palači s 45 soba, a cilj je ući u tajnu sobu 46. Svaka prostorija je jednake veličine, a prilikom ulaska u svaku, igrač izvlači tri kartice sa sobama. Spavaće sobe dodaju više koraka igraču, ormari sadrže korisne premete, zelene sobe su vrtovi s alatima, hodnici lakše spajaju sobe, a crvene sobe imaju puno vrata, ali i nekakav negativni efekt na igru. Igrač ima 50 koraka u igri, a svaki ulazak u novu sobu mu oduzima jedan korak. No neće se sobe svaki put poklopiti kako igraču treba i igrač će ostati "zaključan" u palači.

Igra traje jedan dan i svakim novim danom sobe u palači se resetiraju. Igra ima jednostavnu krivulju učenja, ali golemu, golemu dubinu. Ima gomila hintova i gadgeta koje treba pronaći, permanentnih upgradeova, novih nacrta soba i tajni.

Stukao sam deset sati u dva dana i više bi da stignem. Jedva čekam opet. Ovo je jedna od najboljih igara koje sam ikad igrao. Nisam ništa znao prije igranja i apsolutno me dočekala nespremnog. Esencija što bi igre trebale biti.

Preduvjet je da volite board gameove.

weky

Ovo mi je vjerojatno najbolji post koji si napisao na forumu. Kako si ju opisao, prodao si mi igru. Zvuci savrseno za mene, probat cu svakako.

12 dana kasnije

Evo igram igru 3 dana sa curom i bez preuveličavanja ovo mi je u konkurenciji, ne za igru godine već za najbolju igru koju sam ikad igrao.

Ne mogu zamislit koliko im je trebalo da slože sve i nisam siguran koliko želim pisat o igri u slučaju da nekom ne spoilam, samo znam da svaki session igra postaje bolja, više stvari otkrijemo, više se sve otvara. Svaki put kad mislimo da smo se približili kraju, igra otkrije 10 novih misterija. Mislim da već imamo ispisanih 10 strana hintova.

Igramo satima bez da skužimo da je vrijeme prošlo. dok sljedeći put upalimo igru, razmišljam o njoj. Ne znam da sam ikad bio na ovaj način opsjednut s nekom igrom.

Tko god ima i najmanji interes da ju proba. dajte tih 30 eura i pružite šansu igri, vjerujem da će bit zapamćena kao nešto posebno. Mislim da nikad nisam bolje potrošio novac.

Ova godina ce nas izgleda razmazit. Zadnjih valjda 5 igara me raspametilo, a ova je isto na listi svakako.