Evo, ispijam kavu na poslu dok se nije zakuhtalo i razmišljam o zelenim livadama Kingdom Come Deliverancea II i užitku kad samo šetaš po svijetu, pa mislim na South of Midnight na Xboxu koliko je predivna igra s predivnom glazbom. Onda se sjetim da sam već odigrao jako dobri Avowed, recenzirao i njega i Assassin's Creed: Shadows koji je vrlo dobra igra i odličan AC. Pa smo dobili fantastični Split Fiction, a tu su i indie dragulji kao Blue Prince ili "AA" poput Khazana.

Pa sad na PS5 dolazi Forza 5, stiže Indiana Jones.

A tek je četvrti mjesec i ne sjećam se kad smo imali ovakvu fantastičnu godinu. Idući mjesec Doom, pa će Death Stranding 2 ubrzo.

Nemam pojma, imam neki osjećaj da je gaming godina fantastična.

Što vi kažete?

Meni je sve neka toplina oko srca kad ti tako lijepo pričaš o igrama nakon nekoliko godina (igračke) depresije. Mislim više na industriju i donedavno manjak igara, teme o otkazima, gašenjima studija, problemima, općeg brojanja piksela, bojkotiranjima itd

Djeluje kao da je generacija uhvatila ritam i to se konačno i vidi ove godine. Tek smo na 1/3, a godina je već bolja nego ohoho prethodnih. A ono što nas čeka u narednim mjesecima potencijalno će ju nominirat za jednu od najboljih ikad

+1 za jednu optimistični temu bez utjecaja vanjskih pozdarija

Flipper

Obožavam gaming 2025.

Evo za dva dana izlazi Rusty Rabbit, svega dan nakon dolazi Lunar. 25.4. izlazi Obscur. Ne sjećam se kada je zadnji put bilo ovoliko zatrpano igrama.

Zatim, Lost Soul Aside, pa onda PC port Stellar Bladea… Četiri Trails igre u istoj godini… pa ajme, držite me, past ću.

Općenito mislim da živimo u jako dobrom gaming razdoblju u kojem svatko može pronaći nešto za sebe i u tome uživati.

Blue Prince GOTY. Ne mora više ništa izaći ove godine.

Moram vidjeti što je Blue Prince, znam da si pisao da je GOTY. 😃

Već samo GTA VI i KCD 2 su dovoljni da ovo bude heavy hitter godina za pamćenje. Baš zbog ove prve i imamo takav raspored da svi izbjegavaju kraj godine za izlazak, što zapravo za promjenu uopće nije tako loše.

Flipper Nemam pojma, imam neki osjećaj da je gaming godina fantastična.

MGS 3 si zaboravio.

Pa i MGS3 da. A i GTA VI ako dođe ove godine. Zato kažem da je godina što se tiče gaminga odlična, dugo ovako nije bilo da ima toliko izbora i kvalitete u prvih par mjeseci. I stalno nešto izlazi i dolazi.

Mene ove godine vesele MGS3, THPS 3&4, GTA VI iako to zadnje sumnjam. Ne znam kad sam zadnje kupio igru D1.

Avowed, South of Midnight, Indiana Jones i Split Fiction kojeg niko neće samnom odigrati vrhunska su postava ove godine. Još kad dodam Metaphor ReFantazio i Black Myth Wukong koje sam također odigral ove godine, onda je 2025 pravi gaming slatkiš.

Nadam se još ubrzo zaigrati First Berserker Khazan…

U duhu ovog topika evo ja ću se pohvaliti da baš opušteno uživam u Skyrimu po prvi put i to sam si uzeo ono da ću igrati duže vrijeme, ako treba i godinama i stvarno kako slabo imam vremena od posla i djece nekad doslovno u 10 navečer upalim, odigram jedan quest tipa 15 minuta i ugasim.

Isto tako s obzirom da sam ovo odlučio igrati tako kako igram neće mi biti problem napraviti pauzu za DS2 ili MGS3.

Nisam zadovoljan, približavao sam se polako nuli u backlogu i sad će ova godina uništiti sav napredak.

Sta nije i ona Terminator igra najesen? Ono bi mogao biti hit

Dobra tema.

Igre su tu radi zabave. Svatko od nas može ponešto naći za sebe. Ako ništa drugo oslonit će se na starije naslove.

Kakva politička i ostala sranja povezana sa nekim mogućim agendama. Nikad mi nije to bilo bitno niti sam kužio da neka igra ide ka nečemu ili nekome u političko-svjetonazorskom smjeru.

Ako je igra za mene to će igralište biti za mene na kojem ću rado odigrat tekmu (igranje videoigre) a ako ona to nije, onda nije i šlus.

Ma naravno da ima igara novih. Ima se šta za igrati. Otvara se pomalo plodno doba za gaming.

Mogući razlozi za neigranje bi bili druge naravi. Prvi ću priznat da mi je interes za igranje videoigara znatno pao i radije ću prije o njima pričat zavisno o interesu pojedine ili serijala nego iste igrati.

Povečao mi se interes za produkciju istih i nešto vezano uz samo gaming kreiranje a da nije samo pasivno igranje. Dosta sam se naigrao.

Da mi sad izađe najomiljeniji serijal TLoU 3 igra recimo i upitno je bih li to išao igrati već prije bi bilo tipa da to odgledam na YT tek da saznam radnju i kako priča teće dalje.

A dolazi i Ghost of Yōtei…

Vidim svi zaboravljate na GOTY 2025 aka Death Stranding 2 igru koja izlazi u lipnju 🙂

@Flipper Nigdje nisi spomenuo ni Ghost of Yotei. Ako ne griješim i to bi trebalo ove godine.

Da, slažem se. Fenomenalna godina. Puno odličnih naslova.

7 dana kasnije

Dodajmo Oblivion remake iliti remaster i novi veliki hit - Clair Obscure: Expedition 33.

Kakva luda godina, a još nije ni 5. mjesec. Ovo nije nitko predvidio niti očekivao. I to sve bez PlayStationa koji spava još zimskim snom.

Kakva bi jesen tek mogla biti…auu.

Ja ne mogu nista igrati jer se zaljece sezona posla. Ne mogu ni malca nahvatat da zavrsimo Split Fiction. AC Shadows jednom upalio. GP ne stignem ni pogledat.