Tuhy I dalje vuče na igranje, i dalje jako jako dobro i zanimljivo, ali ipak mi nije ona Dead Space razina.
Završio neki dan, sad sam na 2/3 NG+ na hard i ostajem pri svome mišljenju. Odlična igra koju definitivno vrijedi odigrati, drago mi je da je ispala dobra kao što je i djelovala od prvog prikaza. Samo što je ove godine ponuda igara jednostavno prekvalitetna i Cronos mi neće bit onaj top tier kao što je recimo Clair Obscur ili kao što će bit NG4.
Također ostajem pri svome subjektivnom doživljaju da su mi Dead Space 1 i 2 draži. Ne znam što točno izdvojiti što mi čini tu razliku, al reko bih da mi je mrvu premalo borbi sa Orphanima i da mrvu previše vremena hodamo uokolo bez nečeg konkretnog. Doduše, njuškanje i istraživanje sporednih puteva su mi bili itekak oke, praktički sam našal 99% toga u prvom prelasku. Možda sam jednostavno bio u modu da sam htio više akcije, a ovo nije takva igra da ti na svakom uglu baca novi sukob u kojem možeš bit trigger happy. Poštujem to, Cronos je namjerno tako napravljen i baziran je na jebeno pažljivom resource managementu i taktičkom pristupanju borbi.
Atmosferu ste / smo već dovoljno puta spomenuli kao jedan od jačih aduta igre, dok mi story u zadnjem dijelu igre i nije nešto previše lego. Dizajn monstera je solidan, premda nema neke prevelike raznovrsnosti. Merge mehanika je cool i podosta originalna, nek vam ne bude žao potrošiti minu / fire tank / da ih spriječite u tome. Premda i dobar charged headshot uradi istu stvar.
Oružja standardna, svrsishodna i učinkovita, premda je korištenje charged shotova također nešto što mi subjektivno paše manje od standardnog napucavanja. Al oke, tjera te da nišaniš i igraš kak spada.
Uglavnom, ide na policu nakon što ju riješim još jednom kroz koji dan i vjerojatno joj se neću vraćat, ali ju preporučujem apsolutno svakom.