Toga se ne sjećam, samo znam da progresija mi nikada nije bila problem u AC-ovima kraj ogromne količine questova i ostalih activityja koje možeš raditi. Ja sam Valhallu doslovno odigrao 100%, ali sam vjerojatno među rijetkim pacijentima koji su spremni na tako nešto.
Nije da branim Ubisoft, no nisu niti prvi niti zadnji veliki izdavač koji nudi xp boostove da ubrzaš skupljanje levela. I dalje su potpuno opcionalni za normalni napredak u igri. E sada, o kvaliteti questova možemo raspravljati jer ako ti brzo dosadi sadržaj i hoćeš samo proletiti kroz main story, onda će biti problem ako je glavni quest "pretežak" s određenim levelom (sjećam se da sam oko toga nešto gunđao kada je izašao Odyssey). Znam da sam u BG3 išao čistiti neke sporedne aktivnosti jer mi je ne znam, enemy u glavnom questu bio na 5. levelu, a moj party na 3. levelu. Nije išlo pa rekoh idem dalje čistiti mapu pa ću se opet vratiti.
Jedino što BG3 ima beskonačno zanimljivije questove od AC-a. I nema ih izbliza toliko jer kvaliteta >>> kvantiteta.