Krenuo sam sa igrom.
Imam nekoliko sati mogu reći kako mi je baš jako zabavna. Inače ne igram igre ovog žanra, pa mi je sve nekako friško.
Igra ima dosta dobar humor, priča za sada nije ništa posebno ali ima svoj šarm. Stam, glavni lik, je ciničan i ultra zabavan. Svako malo baca neku foru koliko je star, kako će kad umre, postati odrezak. Jako upečatljiv, baš kao i ostatak družine koja je do sada prikazana.
Igram sa japanskim glasovima i čujem Kiryua/Harwooda i potpuno mi je suludo kako dobro zvuči. Teksta ima dosta, ima bogat lore i sve skupa djeluje jako zanimljivo.
Soundtrack je također dosta dobar. Grafika je sasvim pristojna i igra se izvodi dobro.
Također, ima pregršt RPG elemenata, skill tree, level sustav i opremanje mecha. Craftanje je također prisutno i sve skupa daje jednu smislenu cjelinu. Side questovi su jednostavni ali jako kratko traju i mogu se riješiti usput, dok prelazimo nivo, tako da djeluju nenametljivo.
E sada, problem nastaje u combatu. Igra je platformer, ali je sve skupa dosta floaty. Nema one oštrine koja se očekuje od igre ovog žanra. Tako da često puta popijem štetu od neprijatelja dok napadam, iako za to nema neki razlog (ovo se najviše osjeti u boss borbama). A o doskoku na željenu lokaciju da ne govorim, pogotovo ako je platforma uža.
Sve u svemu, za sada dosta dobro. jedna od onih 7/10 igara o kojima smo govorili. Vidjet ću kako će priča teći, a na combat ću se (valjda) naviknuti.