Sviđa mi se. Već sam rekao 100 puta da mi Tsushima nikad nije sjela zbog užasne priče, užasnog glavnog lika i kompletnog napretka kroz priču. I sad mi je jasno zašto su maknuli Sakaia i hvala bogu da jesu. Prva Tsushima je bilo guranje časti (nemoj ovako ubijati, nemoj onako ubijati), ovdje jasno kažu da Atsu nije ni samuraj ni ninja i da može koristiti sve prljave trikove. Drugo što mi se sviđa je da je priča puno manja, osobnija. Pronađi i ubij 6 Yoteia i amen. A ne u prvom jbt njih 20 protjera najmoćniju vojsku na svijetu s otoka. Ajde nemoj zajebavat. Čitavu Tsushimu igraš samo da dođeš do jedne utvrde, pa druge. Ma ajde.
Treće što mi se sviđa je više oružja i više raznolikosti u fajtu, a mislim da je i plus ovaj način slobode i istraživanja preko kartica. Podsjeća me dosta na sustav koji ima zadnjih godina AC, a ovo oko slobode i svijeta, mislim da im je inspiracija Zelda. Iako su rekli da je inspiracija drugi samurajski filmovi, knjige, itd.
Naravno da izgleda predivno, to ne moram ni pričati. Za mene osobno, puno + u odnosu na prvi dio koji mi je bio skroz mlaka igra. Čini mi se da su to shvatili u SP i maknuli skroz Sakaia.