Oke, sad kad sam ipak malo staloženiji… 😃
Vijest koja me je baš pošteno podigla, brutalno me razveselila i napokon sam dočekao najavu novog nastavka nakon 13 godina. Puno puno previše.
Kolaboracija Platinum Gamesa i Team Ninje mi ulijeva poprilično povjerenja. Studio koji nam je dao Bayonnetu, Metal Gear Rising i (moju top 10 igru ikad) Vanquish ima neograničen kredit sa moje strane i stvarno očekujem brutalno dobar fight (Nier ne spominjem jer ga nisam igral). Bez obzira što to više nije ista ekipa, ja stavrno očekujem da će isporučiti vrhunsku igru.
Novi Ninja Gaiden i Phantom Blade koji dosta inspiracije vuče od Ninje u razmaku od godine dana…wet dreams za mene s obzirom da se radi o mom omiljenom žanru igara.
Setting je neka cyberpunk verzija Tokia (kolko čitam), makar ne sumnjam da će bit gro različitih lokacija. Sviđa mi se ono prikazano, makar nije ništa neviđeno.
Očekujem puno od boss fightova i pucanje živaca dok se ne nauči njihov moveset. Ovo dvoje prikazanih u traileru je sasvim oke. Ona ženska mi je odmah imala neki Elizabeth vibe, a Samuraj je garant neki početni ala Rasetsu iz prve misije NG2, koji će se pojavit par puta kroz igru. Već je ovdje prikazano 6-7 različitih varijacija običnih neprijatelja, mislim da s te strane nema straha da će bit jednolično. Makar nemrem ne primjetit neke koji su standard još iz prijašnjih igara.
Vjerojatno i najveća promjena (oko koje sam li-la) je promjena glavnog lika i naglasak na njega. Vjerujem da će Yakumo bit oke lik, ali Ryu je okosnica cijelog serijala i nadam se da će bit što više igrivih dijelova sa njim. Pozitivna stvar je što ćemo vjerojatno dobiti različite stilove borbe i više varijacija sa dva igriva lika.
Uglavnom, za mene osobno je ova najava praktički u rangu da mi grunu Horizon ili Last of Us 3. Čeka se svaka nova informacija, slika, najava, video, promotivni materijal, bilo što.
Nadam se nekom dobrom Special / Collectors editionu jer mislim da će definitivno završit kod mene.