Rijesio story mode Ninje Gaidena 4 na Normal. Zadnji Boss me dobro namucio, mislim da ce on mozda cak i biti najtezi od njih svih.
Sve u svemu cjelokupno gledajuci, poprilicno sam zadovoljan sa igrom. Ima nekih mana, ali to su vec navedene. Combat ne treba ni spominjat, sve je receno. Kako idete dalje kroz igru sve vise poteza otkljucavate. Cetvrto oruzje sam u pocetku dosta koristio, kasnije sve manje. Iskreno, izgleda cool i multifunkcionalno je samo nisam posvetio vremena previse uceci ga jos, ali dobro dode za brzinsko skidanje onih letecih neprijatelja sta pucaju po vama. Prvo i trece su mi bili main oruzja. Kasnije se otkljuca jos jedno poznato oruzje pred kraj koje je top i bas je fluidno.
Bossevi su dosta dobro dizajnirani, neki losiji, neki bolji, neki odlicni. Ima ih mozda malo vise od 15-tak, ali dobar dio njih mi je ispunio ocekivanja. Doduse nije to ona razina NGS2 (tesko da ce se ikad onakvi bossevi napravit), ali i dalje neki zahtjevaju truda. Igrao sam na Normal pa nisam imao nekih vecih problema, osim zadnjeg bossa, ali stvar je da mozete zaraditi dosta Ninja Coinsa rjesavajuci misije i purgatorye pa se mozete uvijek opremit health itemima i ostalim stvarima.
Minus mi je kao sto sam naveo level dizajn. Iako se mijenja tu i tamo okolis, nema onih zivopisnih lokacija kao sto je imala dvojka i trojka, sve je svedeno na futuristicki Tokyo i ono selo. Sto se tice neprijatelja, tu cak ima i raznovrsnosti kad se maknete malo dalje u igri. Ne pretjerane, ali opet ne onako lose kako sam cuo po reviewima. Poprilicno solidno. I jos bi htio spomenut da sam ocekivao pokoje oruzje vise (iako ova koja dobijemo kroz story su odlicna i mogu se kombinirat u masu comboa), ali obzirom na dubok combat nisu ni potrebna.
Prica kao prica nista special - ocekivano. Yakumo mi je dosta dobar lik, prati svoju zadacu, ne obaziruci se ko mu stoji sve na tom putu. Ima tu crtu tvrdoglavosti koja ga vuce do kranjeg cilja. Naravno Ryu je broj 1, ali nije mi ni zao sto se igra vecina igre sa Yakumom.
Kad predete story prvi put otkljucate dosta toga kao npr. Deathwish mode gdje igrate sa basic healthom i bez mogucnosti equippanja itema. Otkljucate chapter select da pokupite sve collectible koje ste propustili, otkljucate Master ninja mode, otkljucate New Game+ a on je koliko plvidim potreban za neke dodatne misije rjesit i Oniwaka se pojavljuje u NG+ iako sam mislio da sam ga ubio u zadnjem encounteru.
Iduce cu pokupit collectible koje mi fale i krenit na Master Ninja NG+ da na tom runu rjesim i sve misije preostale, a dosta sam ih propustio.
Edit: I da, zaboravih napomenut da se otkljucaju i Ninja Trialsi nakon prvog prohoda 🙂🙂