Nakon onog plakanja na prvom nivou, očekival sam da će Master bit teška patnja. Al ništa od toga, većinom ide bez nekih većih problema, osim standardnog zapinjanja na pojedinom chechpointu. Opet, ništa što bi me zadržalo po par sati kao u prijašnjim igrama. Igra je darežljiva sa novcima i uvijek možeš bit opskrbljen sa health itemima. Bez toga bi bila druga priča. I dalje nervira kad me probije neki random napad, ali uz pametnije igranje i konstantni moving te učenje protivnikovih napada se to drastično smanjilo. Ima onih par full agresivnih neprijatelja koji te osakate u sekundi, al je gušt kad im pogodiš perfect parry i de-limbaš ih sa sljedećim udarcem. Njih se mora prioritetno riješit. Van Gelfovi i oni likovi sa ogromnim shuriken oštricama su jebeni manijaci.
Bossovi također padnu kroz nekih pola sata, većinom mi je žao potrošit onaj revive item pa idem ispočetka. Čak sam sad na Master težini rješaval one NG+ challenge di moraš ponekog bossa sa određenim oružjem. Cancel njihovog Special napada sa Blood napadom je nešto što se obavezno mora naučit i to mi je polako ušlo u krv. Chapter 12 trenutno, sad će ubrzo veselica sa Ryuom. I dalje sam mišljenja da je 50% bossova teški prosjek, onaj robot tenk je zadnje mrtvo prokleto smeće, a ljudski bossovi vrh.
Trial misije sam ipak ostavil za kraj. Boss trialove ću na Hard, nema mi potrebe da gubim vrijeme na umiranje na Master, a na Normal neću iz principa.
Oružja koristim full ravnomjerno, svako je pogodno za određenu vrstu protivnika i varijacije u comboima su odlične. Šteta što Staff ima Hammer kao Blood varijantu, jednostavno mi je prespor za išta konkretno. Borba I dalje vrh što se više učiš igrat, bolesno mi paše ta brzina i mijenjanje oružja "on-the-fly".
I dalje im ne opraštam samo jedno oružje za Ryua, bolje im je da Two Masters dlc bude jeben sa sadržajem.