doktor1 Znači sirota Ružica koja je jedina majka

Jedina majka koja što?

Mister Plenković veli da će uzeti ovaj bojkot u obzir i zaštiti potrošaće i zamrznut cijene. Smješno bi bilo da nije znao pa onda si misliš nesposobnjakovič nam vodi državu. Ali zna sve i fučka mu se. Da omili narod obečat će neki kurac.

Prvo treba snizit dobrano postojeće cifre i onda na mrzlo.

On odnosno Plenković i njegovi kompići su prouzročili sva ta poskupljenja svojom aljkavom vladavinom i boli ih k za narod. Otkako smo potpuno prešli na euro a tome je večina pljeskala sa oduševljenjem. Imamo napokon euro. Ma imamo mi vražju valutu. EU je postala regija sprdačine u kojoj vlada sve nenormalno. Imamo najviše imigranata mislim na cijelu EU od ostatka svijeta. Multikulturu gdje više neznaš što si.

Da se vratim na Kroejšu.

Više ne gledamo u kunama odnosno preračunavamo vrijednost a trebalo bi i dalje.

Kad vidiš nešto košta euro i kusur, automatski u glavama zamisliš si samo kunu i kusur ali i ne vrijednost eura i rekoh pa ovo je jeftino. Takvu optičku varku su dobro iskoristili trgo mafija sa svojim satelitima koji im pomažu povisujući cijene malo pomalo kak im paše da si popune svoja gladna usta.

Pa narod je izdržljiv i trpeći ali nije baš najbedastiji tovar kojeg možeš natovariti do ušiju pa ajd nosaj sad.

Vratite nam našu kunu da sami vodimo ekonomiju i raspolažemo a ne kako direktiva iz neke tamo EU zemlje nalaže a to naši vlastodršci sa smješkom dočekuju i još nadodaju svoj angažman megalomanstva.

Ja nisam za zamrzavanje cijena. Jednostavno smo si sami krivi i sami si moramo pomoc.

Ovi dizu cijene ne zato jer su zli il ne znam kaj. Dizu cijene jer ljudi kupuju. Kad bi vidli da im se proizvodi ne prodaju spustili bi cijene

Milka 6 eura ? Nema problema uzet cemo dvije…

TITANXIS

Gle da vlada spusti PDV na neke stvari npr. 20 posto trgovci bih spustili cijene mozda 10 % i onda u nekom vremenskom roku opet digli tih 10 % .

Pa vidio si kak je bilo kada su na neke proizvode spustili PDV a cijene ostale iste čak i naprotiv 😃

Letim u utorak za HR i ja cu vam se pridružiti u štrajku, ali cu zato starom zalihe potamaniti.

Jedino cu pivo kupiti

• Uređivano

moschus Prvo pitanje da li imas zenu i djecu? Ako imas kazi mi koje dane imate najvise vremena svi skupa i koje dane mozes recimo otici s djetetom da si kupi jaknu/tenisice ili nesto sto mu treba? Vecini je to vikend i onda zabraniti rad ducana jedan od ta dva dana je debilana. Hebe se meni za Hr ekonomiju koja je i tako u k…, ja govorim za sebe i svoje potrebe. I da naravno da odemo cesto i setati i u prirodu tako da mi je taj argument koji se stalno ponavlja smijesan. Zelim trositi novce ta dva dana kada imam najvise vremena i ne, ne bauljamo bezveze po shoping centrima nego ne mogu otici ni na rucak sa zenom i malom u nedjelju jer pola restorana ne radi.

Vidiš, ja imam ženu i dijete. I nama je nedjelja da budemo zajedno, negdje odemo skupa. Ali znas sta? Ne možemo jer ona radi nedjeljom. Dok drugi planiraju vikende i gdje će ići, mi ne možemo. I sta ćemo sad? Zašto ste ti i tvoja obitelj vrijedniji od mene i moje obitelji?

Ja mislim da je s ovim radnim i neradnim nedjeljama pronađen donekle balans da ovi sto vole nedjeljom kupovati, kupuju, a da ovi sto rade nedjeljom, ne moraju bas svaku raditi i mogu biti sa svojima / nešto planirati.

HideooKoojima

A nije ni ta visina PDV-a toliko kriva jer ona održava državu na životu, koliko naša vlada koja omogućava trgovcima i dobavljačima da rade što god žele i kako reče kolega revo da sami smo si krivi što i jest tako ali ipak narod treba dobro vodstvo da nas zaštiti od sebe samih. Kupujemo i kupujemo jer nas to čini makar nakratko sretnima. Vučemo korijene iz bivšeg sistema kada nije puno toga bilo dostupnoo i bojimo se neimaštine pa je eventualno to razlog naše "besmislene" kupovine da ne bi bili u toj neimaštini.

Kad je Francek reko u nekom svom govoru da smo stoka sitnog zuba nije doslovce mislio tako da smo stoka, tj. ovce već to je imalo više religijsko značenje. Svaka ovca treba dobrog pastira koji će vodit svoje stado na pravi put. Naš trenutni pastir nas vodi opasnim i strmim putem i bojim se, popadat ćemo.

Kad sam jučer vidio u lokalnom dučanu da je Riki čokolada s rižom hebenih 5.49e pozlilo mi.

Pa prije nekog vremena za tu lovu si kupio extra premium xxl čokoladu a ne to govno.

doctorfreak

To sam i ja vidio neki dan i gledam koju k jebote!?

Nekad je ta čokolada koštala 15 kn

U šparu je velika milka 6.75, al je često stave na akciju za manje od 4 eura. Bas sam kupoval prosli tjedan za jedan rođendan.

Fenix Nisam znao. Podijeli kada dođe da ja podijelim dalje.

chono i onda odem u konzum i tam je 6,50. Koja stoka pohlepna...

Svi ovi bojkoti su komedija i kamilica, raja je prekomodna i dok se ne odradi bojkot na barem tjedan dana, nema od toga ništa…glad naroda je jedina stvar koja uvodi promjene u kapitalistickom društvu a narod ovdje nikada nece biti gladan ali nece zato ni spustiti cijene…jest ce se manje i nekvalitetnije i to je to.

stitrek Socijalizam nije valjao pa sad ne valja kapitalizam.

Država može zamrznuti cijene osnovnih narminica ali nema zakon po kojem može odrediti koju prodaju cijenu ce privatnik imati za svoje prodajne artikle.

Svi ti ducani su privatno vlasništvo i dok ljudi kupuju promjena nece biti.

Na kraju nisam jučer išel u kupovinu jer mi se izjalovil plan za današnji roštilj dok bojkot nije imal veze sa tim.

Po ovom kaj se piše po medijima, značajan boost bi se mogel dogoditi na bolje ali ima jedna caka a ta je da vlada je uvijek korak dva ispred nas i zajebat će nas na neki način. Ne ide direktno njima ali kroz poreze i isplaćene njihove usluge novac moraju prikupiti od bilo kud da bi imali za svoje evente i bezveznjarije, znate koliko meci koštaju koje je Dabro ispucal, ufff. Resto kaj ostane ide za penzije.

Nevezano uz temu, nakon dugo dugo vremena kupio Fantu, jer sam poveo sina u trgovinu i pitao je da proba. Ostao neugodno iznenaden kako to izgleda danas. Jarko narancasta boja, 5% udio soka, dakle gotovo isto, ako ne isto kao i americka verzija. Ja se sjecam Fante koja naginje zutoj boji sa puno vecim okusom narance. Zar je EU promjenila regulative za hranu?

chono a zbog para, čega drugog. Lobiranje i to. Bit će još vise popuštanja sada kada je preko bare Trump na vlasti.

Mi se držimo isključivo cijeđenih sokova, ne sjećam se kada sam zadnji puta pio Colu ili bilo sto gazirano zapravo.

chono

Isti dojam za Fantu, ali moram reći da je Fanta Zero bliža starom okusu Fante iako nije ni to skroz.

chono

Iako ne znam koliko je ovo tocno jer gledam na Njemackoj ambalazi pise 5%. Moze i gore doduse, u SAD-u je 0%.

Edit: Ipak, je 3%.