escoban naravno, zarada je na prodaji igara kroz platformu, iako Sony tehnički je hardverska tvrtka. Rade oni i dalje ekskluzive, samo jbg, produkcija danas je kudikamo skuplja nego nekada pa se uvijek gleda da se dobije što veći install base za neku igru. Dok pogledaš da je zadnjih par godina uvijek ista lista najigranijih igara na PS-u (Fortnite, Minecraft, Call of Duty, Roblox i GTA Online), da, jedino valjda GTA može dobiti ljude da kupe novi hardware. A novi GTA nikako da dođe 🙂
doctorfreak meni te Pro konzole nisu nikada imale prevelik smisao. U par navrata razmišljao da uzmem, no pored dobrog PC-a nema mi ta investicija nikakvog smisla.
Uglavnom, neće nova generacija konzola tako brzo. Moja pretpostavkama je 2029., a možda i još pomaknu datum za kasnije. MS je ionako odustao od vlastitog hardware na razini kako je to prije bilo, oni će svoju platformu kroz PC i cloud probati pogurati na sve što ima ekran. Imat će naravno svoju konzolu, ali to će biti nešto na konceptu Sonyjeve Pro konzole, skupo i samo za entuzijaste.